Index Vakbarát Hírportál

Csodával határos módon túlélte a vonatbalesetet egy hibázó sofőr Gyálon

2024. február 19., hétfő 18:12

Letarolt egy vonat egy autót szombaton Gyálon, az egyik vasúti átjáróban. A sofőr a piros jelzés ellenére hajtott a sínekre, a mozdonyvezető már nem tudott megállni. Akkora erővel rohant a kocsinak, hogy csaknem 50 métert repült, majd a sínek mellé, egy árokba csapódott. Szinte csoda, de a sofőr túlélte a balesetet. Tiszaugon pedig egy részeg sofőr csapódott árokba, őt is kórházba vitték.

Oldalára borulva, a vasúti sínek mellé, az árokba csapódott egy autó, miután egy vonat letarolta szombaton Gyálon. Lajosmizse felé haladt a vonat, amikor az átjáróban az autó elé hajtott. Az autó az ütközés következtében mintegy félszáz métert repült.

A vonat a vészfékezést 56 kilométer/órás sebességről kezdte meg és a vonaton nem sérült meg senki. A vasúti átjáróban a jelzőberendezés jól működött, a fénysorompó az út felé tiltó jelzést adott

– nyilatkozta a Tényeknek Váczi Viktor, a MÁV helyettes szóvivője.

Egy környéken lakó nő hatalmas csattanást hallott, azonnal az ablakhoz, rohant. Szörnyű látvány fogadta.

Láttam, hogy fölemelik és össze-vissza van törve. Lógott mindene, az borzasztó volt 

– mondta egy szemtanú.

A fővárosi tűzoltókat riasztották a balesethez, ők rögzítettek kötelet a karosszériához, majd egy hatalmas daruval emelték ki az árokból a roncsot.

A tűzoltók áramtalanították az autót, majd tűzoltóautó-daru segítségével visszaemelték a gépkocsit az úttestre

– nyilatkozta Kisdi Márk Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Egy 48 éves gyáli férfi vezette az autót, aki csodával határos módon kisebb sérülésekkel megúszta a karambolt.

Az első vizsgálat alapján horzsolásokat, lágy rész sérüléseket szenvedett. További ellátásra a traumatológiai osztályra szállították stabil állapotban

– közölte Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szóvivője.

A vonaton csaknem százan utaztak, közülük nem sérült meg senki. Idén ez már a tizenharmadik baleset volt vasúti átjáróban, ami több mint kétszer annyi, mint ami a tavalyi év azonos időszakában történt.

Bács-Kiskun vármegyében is árokba csapódott egy autó, miközben menet közben letért az útról Tiszaugon. Pókhálós lett a szélvédője és kinyílt a motorháztetője a kocsinak. Egy középkorú férfi volt a sofőr, őt kórházba vitték.

Könnyebb fejsérülést szenvedett, valamint agyrázkódás tüneteit mutatta, ezért bajtársaim a helyszíni ellátást követően kórházba szállították

– nyilatkozta Hangai József, az OMSZ kommunikációs munkatársa.

A Tények úgy tudja, hogy a férfi nem volt bekötve és részeg volt. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.

Rovatok