Index Vakbarát Hírportál

Lemondott a Fidesz pofonosztó képviselője, és Verba József se lesz a párt jelöltje

2024. február 20., kedd 13:32

„Agócs Ákos önkormányzati képviselői mandátumáról lemondott, Verba József pedig nem lesz a Fidesz jelöltje a 2024-es önkormányzati választásokon” – közölte az Index megkeresésére a Fidesz sajtóosztálya nem sokkal azután, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalom közzétette azt a keceli kocsmában rögzített felvételt, amelyen két kormánypárti politikus esett egymásnak.

Futótűzként terjed a közösségi médiában és a sajtóban az a térfigyelő kamerával rögzített felvétel, amelyen két fideszes politikus között alakult ki egy csúnya adok-kapok. A videót elsőként a Mindenki Magyarországa Mozgalom tette közzé, azzal a kommenttel, hogy a felvétel egy keceli kocsmában készült, és azon Agócs Ákos képviselő (Fidesz), a Kulturális, Sport- és Idegenforgalmi Bizottság elnöke látható, míg az először ütő illető Verba József, a Kecel Városi Sportcsarnok vezetője, aki a fideszes polgármester, Haszilló Ferenc oldalán indul a 2024-es önkormányzati választáson képviselőjelöltként. A Márki-Zay Péter vezette mozgalom úgy tudja: a történtek után a felek kórházi ellátásra szorultak.

Lapunk a videó megjelenése után telefonon kereste Verba Józsefet, de többszöri próbálkozásra sem jártunk sikerrel. A Fidesz sajtóosztálya ugyanakkor válaszolt a kérdéseinkre.

„A Fidesz–KDNP az erőszak minden formáját elítéli, amely semmilyen nézeteltérésre nem válasz. Így elítéljük a Kecelen történt esetet is. Dr. Agócs Ákos önkormányzati képviselői mandátumáról lemondott, Verba József pedig nem lesz a Fidesz jelöltje a 2024-es önkormányzati választásokon” – írták megkeresésünkre.

Az RTL úgy tudja: mivel alig hónapokra van a következő önkormányzati választás, Agócs megüresedett helyéért nem lesz időközi, a pozíciót az a jelölt fogja elfoglalni, aki a 2019-es választásokon a képviselő-testületbe be nem választottak közül a legtöbb szavazatot kapta. Ez a valasztas.hu adatai szerint Városi Anett független jelölt lenne.

Rovatok