Index Vakbarát Hírportál

Filmbe illő autós üldözés volt Tapolcán

2024. február 20., kedd 06:44

Filmbe illő autós üldözésnek lehettek szemtanúi a helyiek Tapolcán. A rendőrség egy jogosítvánnyal nem rendelkező, 27 éves férfit vett üldözőbe, aki ráadásul egy másik autóhoz tartozó rendszámmal közlekedett.

A járőrök 2024. február 17-én délelőtt, Tapolcán lettek figyelmesek egy általuk ismert járművezetőre, akiről tudták, hogy nem rendelkezik vezetői engedéllyel – közölte honlapján a rendőrség.

A közlemény szerint az egyenruhások megpróbálták megállítani, ám ahogy a Tapolca környéki 27 éves férfi észrevette őket, nagy sebességgel hajtott tovább a városon keresztül, majd egy fás-bokros területen folytatta a menekülést.

A rendőrök a sofőrt később otthona előtt fogták el, majd előállították a helyi rendőrkapitányságra. Az adatgyűjtéskor megállapították, hogy az autó rendszáma egy másik járműhöz tartozik.

A tettest egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, továbbá az engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési eljárást kezdeményeztek vele szemben, és őrizetbe vették.

Rovatok