Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor Varga Juditról és Novák Katalinról: A lemondásuk helyes volt, és megerősít bennünket

2024. február 21., szerda 21:55

Mint ismert, évadnyitó frakcióülést tart a Fidesz–KDNP, a Magyar Nemzet információi szerint Orbán Viktor miniszterelnök elsősorban a közelgő választásokról beszélt a parlament tavaszi ülésszakát megelőző rendezvényen.

Brüsszelben változásra van szükség – erről beszélt Orbán Viktor miniszterelnök a Balatonalmádiban tartott frakcióülésen a Magyar Nemzet információ szerint. A lap szerint a kormányfő arról is beszélt, hogy „Európában életbe lépett a migrációs paktum, büntetést fognak kiróni Magyarországra, mert nem fogadunk be migránsokat. A háború nem ér véget, Európára egyre nagyobb teher nehezedik, mert Amerikában az elnökválasztás körüli viták miatt csökken Ukrajna anyagi támogatása. Az ukránok támogatásának óriási politikai ára van. A gazdák lázadnak egész Európában, és lassan senki nem hisz az ukránok győzelmében”.

Beszédében a lap szerint azt is elmondta, hogy a magyar baloldal nem a magyarok, hanem Brüsszel érdekeit képviseli.

Orbán Viktor állítólag a kegyelmi botrányt is említette beszédében, és a frakció előtt is megköszönte Varga Judit és Novák Katalin eddigi munkáját. Ezzel kapcsolatban megismételte, amit már az évértékelőn is hallhattunk tőle.

A lemondásuk helyes volt, és megerősít bennünket.

Összefoglalta, hogy az uniós forrásokról már megállapodott a kormány, a tanárok és óvónők bérét megemelték, a bérmegállapodásokat megkötötték, a megemelt 13. havi nyugdíjat kifizették, a családtámogatásokat növelték, az inflációt leszorították. Hatályban van a rezsicsökkentés és a kamatstop a családoknak és a kisvállalkozásoknak – írja a lap, amely szerint a mondanivalóját azzal zárta, hogy az európai parlamenti választást meg tudják és meg is fogják nyerni. Értékelése szerint a nemzetközi környezet ebben az évben sokat változhat, de júniusig ellenszélben fognak hajózni, ám a tapasztalt vitorlázók szerint ez nem rossz, hanem jó, hisz a nemzetközi ellenszelet be tudják fogni a vitorlájukba.

Kilenc hónap múlva erősebbek leszünk, mint most. Érdemes tehát dolgozni, mert minden megszerzett európai parlamenti mandátum hozzáad ahhoz a közös erőhöz, ami 2026-ban az országgyűlési választásokon segíteni fog minket

– zárta beszédét a kormányfő a Magyar Nemzet szerint.

Rovatok