Index Vakbarát Hírportál

Az enyhe idő ellenére sem lesz könnyű a szerda

2024. február 21., szerda 06:00

Szerdán nagyrészt gomolyfelhős idő várható, egy széteső front felhőzete is átvonul felettünk, de emellett legalább néhány órára kisüt a nap. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 9 és 15 Celsius-fok között várható.

A pára, köd feloszlik, a nagyrészt gomolyfelhős időben legalább néhány órára kisüt a nap, emellett egy széteső front felhőzete is átvonul felettünk – írja a HungaroMet.

Este nyugat felől fátyolfelhőzet vonul fel. Helyenként, főként a nap első felében valószínű kisebb eső, zápor.

Az általában nyugati, északnyugati szél több helyen lesz élénk, majd délután délnyugatira, délire fordul a légáramlás, és átmenetileg mérséklődik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között valószínű.

Az előrejelzések szerint kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem várható.

Az Időkép orvosmeteorológiai jelentése szerint szerdán nem érkezik front, az enyhe idő azonban produkálhat melegfronti tüneteket. Alvászavar, napközben enyhe fejfájás, szédülés, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet.

A helyenként nyirkos reggeli órákban felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi problémák, valamint görcsös panaszok felléphetnek. A többfelé szeles idő felerősítheti a fejfájást, ingerültség és feszültség jellemző lehet.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

Rovatok