Index Vakbarát Hírportál

Látogatási tilalmat rendelnek el a miskolci kórházakban

2024. február 21., szerda 21:18

Látogatási tilalmat rendelnek el csütörtöktől a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház miskolci telephelyeinek fekvőbeteg-ellátó osztályain.

Balázs Mária, az intézmény sajtószóvivője szerdán közölte az MTI-vel, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kormányhivatal az akut légúti megbetegedések járványos előfordulásának megelőzése miatt rendelte el a tilalmat, mely visszavonásig érvényes.

A korlátozás az intézmény központi telephelyének, valamint a Semmelweis Tagkórház és a Szent Ferenc Tagkórház telephelyeinek valamennyi fekvőbeteg-ellátó osztályait érinti. A látogatási tilalom alatt a hozzátartozók az egészségügyi személyzeten keresztül küldhetnek csomagokat a betegeknek – olvasható a közleményben.

Mint arról az Index is beszámolt, a Nemzeti Népegészségügyi Központ friss adatai szerint február 5. és 11. között az országban 59 200 fő fordult orvoshoz influenzaszerű, és 293 200 fő akut légúti fertőzés tüneteivel.

HA A SZÁMOKAT 100 EZER LAKOSRA VETÍTJÜK, OLYAN MAGAS SZÁMOKAT KAPUNK, AMILYENEKET LEGUTÓBB AZ ÖT ÉVVEL EZELŐTTI INFLUENZASZEZONBAN LÁTHATTUNK.

Később írtunk arról is, hogy egyre több gyermekosztályon van telt ház az influenza rapid terjedése miatt. Akadnak iskolák, ahol a diákok egyharmada beteg, ami az orvosok szerint azért van, mert a légúti fertőzésből való felgyógyulás minimum egy hetet vesz igénybe.

A múlt héten teljes látogatási tilalmat rendeltek el a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kórházcsoport tagkórházaiban is a tomboló influenzajárvány miatt. Az elrendelt intézkedés visszavonásig érvényes.

Rovatok