Index Vakbarát Hírportál

Drogtermesztőket fogtak a rendőrök

2024. február 21., szerda 18:37

Marihuánatermesztéshez berendezett titkos helyiségekre bukkant a rendőrség Tóalmáson és Balatonlellén. Elfogtak két embert, akiket terjesztéssel vádolnak és kihallgattak három másikat, akik vásároltak a drogból vagy közreműködtek a termesztésben.

Marihuánatermesztéshez berendezett titkos helyiségekre bukkant a rendőrség egy keddi drograzzián – közölte a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság a Facebook-oldalán szerdán.

Tájékoztatásuk szerint az egyidejűleg több helyszínen tartott rajtaütésben harminc rendőr vett részt. Balatonlellén egy üzemen kívüli hotel személyzeti szobájába, a Pest vármegyei Tóalmáson pedig egy családi ház pincéjébe jutottak, amelyeket vadkender szakszerű gondozásához alakítottak át.

A rendőrök az akcióban két kilogramm növényi őrleményt, hatvanhét marihuánapalántát és több ezer euró készpénzt foglaltak le

– tették hozzá.

Kitértek arra, hogy az ügyben két, a gyanú szerint a kábítószer értékesítésével is foglalkozó férfit őrizetbe vettek és kezdeményezték a letartóztatásukat. A bűncselekménnyel összefüggésben további három embert is kihallgattak, mert feltételezik, hogy vásároltak a drogból vagy közreműködtek a termesztésében – jegyezték meg.

Rovatok