Index Vakbarát Hírportál

A rendőröknek köszönheti az életét a Budapesten nyakon szúrt férfi

2024. február 21., szerda 21:26

Nyakon szúrt férfi életét mentették meg rendőrök Budapesten. Még hetekkel ezelőtt a Nyugati pályaudvarnál támadták meg az áldozatot, a rendőrség most számolt be az esetről.

Az egyik járőr a kezével nyomta a pulzáló sebet, amíg a mentők meg nem érkeztek. A késelőt hetekig keresték, végül Kecskeméten fogták el, a bíróság letartóztatta.

Néhány hete egy rendőrpáros járőrözött a Nyugati pályaudvaron, ahol riasztást kaptak arról, hogy egy megszúrt embert láttak a környéken. Amikor megtalálták, épp egy vasúti dolgozó támogatta, ő tárcsázta korábban a segélyhívót. A látvány a két rendőrt is megdöbbentette.

Az elsődleges gondolat az volt, hogy nem biztos, hogy túléli az úriember. Ennyire vérző embert még nem láttam 15 év szolgálat alatt. Ijesztő volt, de tudtuk mit kell tennünk

– nyilatkozta a két rendőr.

A férfi nyakán szúrt sérülés volt, ha elfordította a fejét, pulzált a vére. A rendőrök először megpróbálták lefektetni az épület tövébe, ám a férfi – mivel nem volt tisztában milyen súlyos sérülést szenvedett – igyekezett ellenállni.

A rendőrök látták, hogy rengeteg vért vesztett és bármelyik pillanatban elájulhat, ezért az egyikük gumikesztyűt húzott és nyomni kezdte az áldozat nyakát. A mentők kiérkezésekor a sebesült már nem volt eszméleténél, azonnal kórházba vitték. A rendőrök később megtudták, hogy a 37 éves férfi már jobban van és ki is tudták hallgatni. Kiderült, hogy 10 percre a Nyugatitól, a Mozsár utcában szúrták meg.

Az RTL úgy értesült, hogy a támadó egy mobiltelefont próbált neki eladni, majd összevesztek. A 44 éves gyanúsítottat hetekig keresték, végül Kecskeméten találtak rá és letartóztatták.

A tv csatorna információi szerint az elkövető korábban garázdaság miatt volt börtönben és most is több eljárás van ellene.

Rovatok