Index Vakbarát Hírportál

Negyedjére is megnősült a 91 éves Vitray Tamás

2024. február 22., csütörtök 08:08

Vitray Tamás Kossuth-díjas magyar újságíró, főszerkesztő, riporter 2019-es válása után – amikor 32 éves házasságot bontott fel Kállay Borival – bár azt nyilatkozta, hogy „alighanem egyedül fejezem be az utat, ami még hátravan”, most újra megnősült. Egy volt kolléganőjével alkot egy párt, akivel eddig távkapcsolatban éltek.

Újra, negyedjére is megházasodott a 91 éves Vitray Tamás, korábbi sporthasonlata ellenére is (mely szerint az atlétikában a versenyzőknek általában legfeljebb három próbálkozásuk van ugyanazon a magasságon, így neki már elfogyott a sansza) – derült ki a Story magazin Vitray Tamással készített interjújából.

Vitray Tamás hozzájárulásával ezúton »közhírré tesszük«, hogy már egy ideje nincs egyedül. Negyedik házasságában boldogan él feleségével

– írta a Story magazin. A csütörtökön megjelent számban az újságíró-riporter új feleségét is megmutatta az olvasóknak.

Háromszor verte le a lécet, de új esélyt ad a szerelemnek

„Alighanem egyedül fejezem be az utat, ami még hátravan. Úgy válunk, hogy tökéletesen megegyeztünk, a bíróságnak nem kell a szemöldökét sem felvonnia. Amúgy sok évvel ezelőtt egyszer már kipróbáltam az agglegényéletet, nem félek az egyedülléttől, bár igaz, ami igaz, akkor még jóval fiatalabb voltam. Most lettem igazán agg-legény” – nyilatkozta Vitray, hozzátéve, hogy általában nem szokott 87 évesen válni, de így rendelte a sors – a 2019-es válásakor a Story magazinnak, amikor Kállay Borival 32 éves házasságot bontottak fel.

2020-ban Vitray Tamás megerősítette, hogy nem akar újra megnősülni, akkor sporthasonlattal magyarázta el, miért: „Egykori sportriporterként jól tudom, hogy legalább hat atlétikai versenyszámban a versenyzőknek ugyanazon a magasságon három kísérletük lehet. Ha mindháromszor leverik a lécet, nem mehetnek tovább. Nekem sincs több kísérletem.”

Tavaly novemberben derült ki, hogy egyik volt kolléganőjével alkot egy párt a tévés, akivel akkor – mivel a hölgyet Svájchoz kötötte munkája – távkapcsolatban éltek.

Nincs definíciója a szerelemnek. Nem vagyok egyedül, van párom, igen. Jó is, mert a munkája révén sok mindent meg tudunk beszélni, és egy ilyen vénembert, aki megint nekiveselkedik, persze hogy ez izgat legjobban. Az is lehet, hogy a két mesterség egyesít bennünket legerősebben, és mindaz, ami hozzá kell. (...) Ő filmeket készít, külföldön él jószerével, de sokat van itt, érthetően, és én is voltam nála

– mondta el akkor Vitray Rónai Egonnak az ATV Húzós című podcastjában.

Vitray Tamás első felesége – akitől két fia született – Vasvári Terézia volt, második alkalommal Földi Teri színésznőt vette el. Harmadszor új színésznőt választott, Kállay Borit, akitől 2019-ben vált el.

(Borítókép: Vitray Tamás Kossuth-díjas újságíró 2017. október 31-én. Fotó: Czimbal Gyula / MTI)

Rovatok