Index Vakbarát Hírportál

Több mint 219 millió forintot gyűjtöttek össze a bántalmazott fiataloknak az influenszerek

2024. február 22., csütörtök 12:27

Több mint 219 millió forint gyűlt össze a szakellátásból kikerülő fiatalok lakhatására indított gyűjtésen. A kezdeményezést az Utcáról Lakásba Egyesület és a múlt heti, Hősök terén tartott demonstráció, az „Odakint most szörnyek járnak – Kiállás az áldozatokért, a gyerekekért, az egészséges társadalomért” szervezői indították.

Mint arról mi is beszámoltunk, a magyar influenszerek által szervezett, gyermekek védelmére indított demonstráció éjszakáján 27 millió forintot adományoztak az emberek a szakellátásból kikerülő fiatalok lakhatására, majd szombaton az Utcáról Lakásba Egyesület azt közölte, hogy csaknem 60 millió forintnál tart a gyűjtés.

Osváth Zsolt youtuber közösségi oldalán tette közzé a végleges eredményeket. Mint írta, 

A VÉGÖSSZEG 219 206 539 FORINT.

„Összegyűjtöttük, leszámoltuk, bevittük a bankba. Egy dolog maradt: hálásan köszönjük nektek!” – írta bejegyzésében Osváth Zsolt, aki hangsúlyozta, hogy az adományozásra létrehozott bankszámlaszám nem szűnik meg.

Mi kilencen ehhez kevesek lettünk volna, de ti megmutattátok, hogy mekkora ereje van az összefogásnak! Influencerekből lettünk Influemberek! Köszönjük az áldozatok nevében is! Reményt adakoztatok!

– zárta bejegyzését az influenszer.

A gyermekek védelme érdekében szervezett demonstráció fő szervezői Osváth Zsolt, Szabó Márton, Tapasztó Orsi, Fancsikai Eszter, Pottyondy Edina és Gulyás Márton voltak. A szervezők eredetileg azt a célt tűzték ki, hogy február 18-a éjfélig 25 millió forintot gyűjtsenek össze.

Az egyesület a Facebook-oldalán azt írja, társadalmi összefogásukkal „azt szeretnénk kikényszeríteni, hogy az állam végre vegye komolyan a gyermekvédelmi intézményrendszer reformját”.

Szemünk előtt zajlik az influenszerek kulturális forradalma. Olvassa el elemzésünket arról, hogyan léptek elő a virtuális térből az utcára az influenszerek, youtuberek 2024 elején, hogyan nőtte ki magát az interneten kommunikálók tábora netes véleményvezérré!

Rovatok