Index Vakbarát Hírportál

„Nem igaz, hogy a rendőrség nem tesz semmit!” – közölte a rendőrség

2024. február 22., csütörtök 07:04

A rendőrség honlapján jelent meg egy közlemény a fenti címmel, amelyben azt írták: nem igaz az a szerda esti riportban elhangzott állítás, hogy nem tettek semmit egy bűncselekménnyel kapcsolatban.

A rendőrségi közleményben felidézték az ügy részleteit. „Két nappal ezelőtt több téglát dobtak egy zákányi ház udvarán parkoló gépkocsira, amely ettől megrongálódott. A történtekről február 21-én híranyag készült, amelyben az autó tulajdonosa úgy nyilatkozott, hogy nagy valószínűséggel egy bosszú áldozata lett.

Elmondta, hogy február 1-jén készített felvételt arról, hogy a településen egy sötét színű autó vezetője egy kislányt arra kért, üljön be az autójába.

A lány nem tett eleget a kérésnek, így az autós elhajtott. A feljelentő a videó egy részét ezután a közösségi médiában közzétette. Most azt vélelmezi, hogy bosszúból a felvételen látható autó vezetője dobott téglát az autójára” – írták. 

Ezután tették hozzá, hogy:

 Az ATV riportere azt állítja, hogy a rendőrség az ügyben nem tesz semmit, nem foglalkozik az esettel, a településen pedig félnek az ott lakók.

„Ezt a leghatározottabban cáfoljuk! Hiszen az eset kapcsán büntetőeljárást folytat a Nagyatádi Rendőrkapitányság. Ennek keretében a nyomozók tanúkat hallgattak ki, adatokat gyűjtöttek és rövid időn belül azonosították a rongálás elkövetésével gyanúsítható Putanec Zeljko horvát állampolgárt, akinek a nyomozó hatóság elrendelte a körözését. Ezen túlmenően tényként jelenthető ki, hogy Zákányban a közbiztonsági helyzet stabil, az ott lakó embereknek nincs mitől félniük” – írta közleményében a rendőrség.

A szóban forgó ATV-s riport szerda este jelent meg, alább megtekinthető: 

Rovatok