Index Vakbarát Hírportál

Kilenc napon belül négyszer is lebukott egy elszánt tolvaj

2024. február 23., péntek 15:40

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki kilenc napon belül négyszer is fizetés nélkül akart távozni kistarcsai élelmiszerüzletekből.

A vádirat szerint az elkövető először 2023. július 20-án, a reggeli nyitás után szedett össze több mint 80 ezer forint értékben műszaki cikkeket az egyik kistarcsai áruházban – írta a Pest Vármegyei Főügyészség.

A közlemény szerint az eladótérben egy utazótáskába pakolta az árukat, majd ezután úgy akart távozni a kasszasoron keresztül, hogy ott csak egy péksüteményt fizetett ki. Az áruház dolgozói felfigyeltek a viselkedésére, ezért a rendőrök kiérkezéséig feltartóztatták.

Három nap nap múlva a férfi visszatért ugyanabba az üzletbe, ahol előtte elfogták. Ekkor három rúd szalámit és két kakaós csigát rejtett a táskájába, majd szintén fizetés nélkül akart távozni, azonban ekkor is feltartóztatták és kihívták a rendőröket. Két nappal később szintén egy kistarcsai áruházban vásárolt a vádlott egy ismerősével. Ekkor a férfi a nő táskájába rejtett négy tábla tejcsokoládét és négy tasakos szalámit. A biztonsági őr észlelte a lopást, így már a kasszasor végén várta őket.

Négy nap múlva ismét feltűnt a férfi egy kistarcsai áruházban. Itt közel 25 ezer forint értékben szedett össze különböző élelmiszereket a bevásárlókosarába. A vásárlás alatt egyre közelebb sétált a bolt fotocellás bejárati ajtajához, majd a nála lévő bevásárlókosárral együtt kifutott az üzletből. Az alkalmazottak az üzlet előtt fogták el a férfit, majd visszatartották a rendőrök kiérkezéséig.

A férfi ellen többrendbeli üzletszerűen elkövetett lopási cselekmény miatt emelt vádat a Gödöllői Járási Ügyészség. 

Rovatok