Index Vakbarát Hírportál

Baleset miatt több kilométeres torlódás az M1-es autópályán Budapest felé

2024. február 24., szombat 09:18

Szalagkorlátnak ütközött autó miatt már több mint öt kilométeres a sor az M1-es Budapest felé vezető oldalán a Győr-kelet csomópontnál. Emellett több helyen is torlódik a forgalom az országban, míg áradások miatt több utat is lezártak az illetékes hatóságok.

Szalagkorlátnak ütközött egy utánfutót vontató személyautó szombat reggel az M1-es autópálya Budapest felé tartó oldalán, a Győr-kelet csomópontnál, egy sávon halad a forgalom, a torlódás minimum 5 kilométeres – számolt be az MTI.

Az úttestre folyt olajat győri hivatásos tűzoltók perlittel felitatták. A 106-os kilométernél a leállósávra terelik a forgalmat

– tette hozzá a katasztrófavédelem.

Az Utinform információi szerint nem csak az M1-esen történt baleset:

Továbbra is áradnak a folyók

Áradások miatt országszerte több utat is lezártak. Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében a Tisza áradása miatt nem járható az ároktői komphoz vezető út. 

Nógrád vármegyében a Drégelypalánk és az országhatár közötti út le van zárva. 

Csongrád-Csanád vármegyében a Tisza magas vízállása miatt a Csongrád és Csépa közötti pontonhíd nem üzemel.

Frissítés:

Ugyan az első baleset helyszínét már sikerült szabaddá tennie a szakembereknek, de újabb baleset történt a térségben: összeütközött egy kamion és egy kisbusz az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, Győrnél, ezért a sztrádát ismét lezárták – közölte a katasztrófavédelem szombaton, nem sokkal dél előtt az MTI-vel.

A baleset a 112-es kilométernél lévő lehajtónál történt. A kisbuszba egy ember beszorult, őt a győri hivatásos tűzoltók feszítő-vágók segítésével szabadították ki, és átadták a mentőknek.

A torlódás 2-3 kilométeres a baleset helyszíne előtt.

Rovatok