Index Vakbarát Hírportál

K. Endre erdélyi szülőfalujában a mai napig hisznek a férfi ártatlanságában

2024. február 25., vasárnap 20:38

Az erdélyi Zabola lakói továbbra is úgy gondolják, hogy K. Endre, aki a faluban született, ártatlan a bicskei gyermekotthonban történt zaklatások ügyében.

Az RTL Házon kívül című műsorának Zabola egyik lakosa azt mondta, szerinte K. Endre „nagyon is” ártatlan, mert „olyan egy jóravaló” ember. Egy másik lakos azt nyilatkozta a csatornának, hogy „mindenki megérdemel egy második esélyt”.

A faluban K. Endre családját mindenki ismeri és tiszteli, és a mai napig hisznek Endre ártatlanságában. Az RTL stábjának kísérője, aki szintén Zabolán született, így nyilatkozott:

Úgy látom, hogy az itteni emberek, még ha a saját gyereküket is piszkálnák, eltitkolnák, csak hogy Orbán Viktor nevén ne essen folt. Ez a legnagyobb probléma a helyiekkel, hogy szégyellik, és félnek.

Az RTL Tőkés Hunort, a Transtelex újságíróját is megkérdezte, aki megerősítette, hogy Zabola lakói „nagy becsben tartják a K. édesapát és édesanyát, és igazából K. Endrét is, hisz ő is tanította őket”. Mint elárulta, K. Endre szülei a falu díszpolgárai voltak; néhai édesapja pedig a református egyházban is fontos szerepet töltött be. K. Endre 1991-ben költözött Magyarországra.

Mint ismert, K. Endre segített a vádak szerint a bicskei gyermekotthon igazgatójának eltussolni annak pedofil bűncselekményeit, melyeket a bentlakó gyermekek ellen követett el. K. Endrének később Novák Katalin volt államfő kegyelmet adott, amiből országos botrány kerekedett. A posztjáról lemondó Novák Katalin mellett számos közszereplő gyanúba keveredett azzal kapcsolatban, hogy tudomása lehetett az ügyről.

A kegyelmi ügy előzményeiről és következményeiről az Indexen részletesen beszámoltunk; a témával kapcsolatos cikkeinket  ide kattintva olvashatja.

Rovatok