Index Vakbarát Hírportál

Olyan jó idő lesz kedden, hogy megdőlhet egy 26 éves rekord

2024. február 26., hétfő 19:45

Egy mediterrán ciklon melegfrontja érte el a Kárpát-medencét, ennek hatására pedig kedden olyan magas nappali hőmérséklet jöhet, amelyet 1998 óta nem mértek.

Továbbra is magasan az átlag felett alakulnak a hőmérsékletek, és ez a következő időszakban is így marad a HungaroMet előrejelzése szerint.

Kedden változóan felhős időre készülhetünk, egy-egy futózápor kialakulhat, de számottevőbb csapadék nem várható. Sőt, akár még a napi melegrekord is megdőlhet, ami főként egy tőlünk délre örvénylő mediterrán ciklonnak köszönhető, amelynek melegfrontja elérte Magyarországot.

A minimum-hőmérséklet 4 és 10 fok között várható,

ennél hidegebbre csak a nyugati határszélen és az északi megyékben kell számítani, a Dunántúlon és a középső országrészben erősen felhős lesz az idő, itt csupán néhány órára süt majd ki a nap. 

A nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között alakul.

Délkeleten akár 20-21 fok is lehet. Ha így lesz, ezzel megdől a keddi napra vonatkozó melegrekord, ami 19,8 Celsius-fok, még 1998-ból. 

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

Rovatok