Index Vakbarát Hírportál

Ismét ködre figyelmeztetnek az M7-es autópályán

2024. február 26., hétfő 08:07

Vasárnap a Velencei-tó térségében mind a két irányban rosszak voltak a látási viszonyok. Több tucat autó ütközött az M7-es autópályán a köd miatt, halálos áldozata is volt a tömegbalesetnek. Az Útinform hétfőn figyelmeztetett, hogy továbbra sem tökéletesek a látási viszonyok a pályán, így mindenki körültekintően közlekedjen.

Közepesek a látási viszonyok, köd és pára nehezíti a közlekedést, helyenként 300 méter alá eshet a belátható út hossza az M7-es autópályán, a martonvásári, a balatonvilágosi és az eszteregnyei szakaszon – írja az Útinform.

Figyelmeztettek, hogy mindenki fokozott figyelemmel és körültekintéssel közlekedjen.

Tömegbaleset a köd miatt

Vasárnap reggel tömegbaleset történt az M7-es autópályán. Egy ember meghalt, 18-an megsérültek, köztük egy gyerek súlyosan, amikor a nagy ködben többen összeütköztek a Velencei-tónál.

Az M7-esen mindenfelé összetört jármű roncsait lehetett látni a sűrű ködben. Az egyiknek az eleje roncsolódott, a másik szalagkorlátnak csapódott. Az autópálya főváros felé vezető oldalán a velencei pihenőhely után másfél kilométer hosszan a sűrű ködben több baleset is történt reggel.

Egy autóbusz, több kamion, kisteherautó és kocsi is összetört. Nem sokkal odébb a sztráda másik oldalán, a Balaton felé vezető úton is baleset történt.

Az egyik autó egy kamion hátuljának rohant, és a vontatmány alá szorult. A műszaki mentés során a tűzoltók daruval emelték meg a kamion vontatmányát, majd a gépjárműfecskendővel húzták ki a személygépkocsit a nyerges vontató hátulja alól.

A KOCSIBAN ÜLŐ SZEMÉLYEN MÁR NEM LEHETETT SEGÍTENI, A HELYSZÍNEN MEGHALT.

Tizennyolcan sérültek meg a tömegbalesetben, köztük gyermekek is, valamint 40 autó tört össze a rendőrség összesítése szerint.

Rovatok