Index Vakbarát Hírportál

A Debreceni Egyetem nevében hirdetnek online tanfolyamot csalók

2024. február 27., kedd 20:07

A közösségi oldalakon a Debreceni Egyetem nevével visszaélve hirdetnek illetéktelenek online tanfolyamot és mellé ingyenes laptopot. Az intézmény arra kéri az embereket, legyenek körültekintőek, és csak az egyetem hivatalos csatornáin tájékozódjanak. Közölték továbbá, hogy megteszik a szükséges jogi lépéseket.

A Debreceni Egyetem (DE) közölte, hogy az intézmény nevében hirdetnek online tanfolyamot csalók. Kérnek mindenkit, hogy legyenek körültekintőek, és az egyetemi kezdeményezésekről a DE hivatalos csatornáin tájékozódjanak – számolt be az MTI.

A közlemény szerint január közepén jelentek meg közösségi oldalakon a Debreceni Egyetem nevét és logóját felhasználó megtévesztő hirdetések, amelyek azt ígérték, hogy aki részt vesz az egyetem egy online tanfolyamán, bizonyítványt és ingyenes laptopot kap.

Az intézmény jelezte, hogy nem egyetemi kezdeményezésről, hanem visszaélésről van szó.

Kérik, hogy aki az intézményhez kapcsolódó kezdeményezéssel találkozik, az egyetem hivatalos Facebook-, Instagram- vagy weboldalán, illetve telefonon informálódjon, és csak hiteles tájékoztatás után adja meg az adatait.

Közölték, hogy az ügyben a Debreceni Egyetem megteszi a szükséges jogi lépéseket.

Rovatok