Index Vakbarát Hírportál

Magyar Péter újra megszólalt: Tévesen mentem el Rogán Antal felé a Partizán-interjúban

2024. február 27., kedd 10:08

Magyar Péter, Varga Judit egykori igazságügyi miniszter volt férje ismét interjút adott, amelyben többek között beszélt a válásáról és a Fideszen belüli tapasztalatairól is.

Hiába dob bárki „atombombákat” a kormányra, attól még nem lesz változás, ha nincs egy valós alternatíva, ha nincs egy olyan B vagy C opció. A rendszer érdeke, hogy fenntartsa azt a látszatot, hogy nem lehet változtatni – hangsúlyozta Magyar Péter a Telexnek adott, kedden megjelent interjúban.

Magyar Péter többek között arról beszélt, hogy

A titkosszolgálati vezetők is reagáltak Magyar Péter állításaira

Mint írtuk, február 20-án összeült a parlament Nemzetbiztonsági Bizottsága, ahol napirendre kerültek Varga Judit volt férjének, Magyar Péternek az állításai is. A jogász még a Partizán-interjúban, valamint Facebook-bejegyzéseiben utalt arra, hogy már „ismeri” a titkosszolgálatok működését, és felidézett egy találkozót a miniszterelnök hivatalában. Ennek nyomán a sajtóban is elterjedt egy olyan narratíva, amely szerint a titkosszolgálatok „megfenyegették” őt.

A KEDDI ÜLÉS UTÁN TÖBB RÉSZTVEVŐ IS AZT ÁLLÍTOTTA, HOGY SEMMILYEN TÖRVÉNYTELEN LÉPÉST NEM KÖVETHETTEK EL A TITKOSSZOLGÁLATOK.

Magyar Péter partizános interjúja után a Demokratikus Koalíció jelezte, hogy feljelentést tesz a „kommunikációs túlárazások” miatt, amelyekről a Diákhitel Központtal kapcsolatban beszélt. Vona Gábor pártja, a Második Reformkor elnöksége szintén feljelentést helyezett kilátásba az ügyben, valamint az Integritás Hatósághoz fordulnak. Dúró Dóra, a Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselője pedig arról számolt be, hogy pártja vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi Magyar Péter kijelentéseivel kapcsolatban.

Tényi István volt fideszes politikus a rendőrséghez fordult. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) megerősítette, hogy Magyar Péter ügyében több bűncselekmény miatt is nyomoznak. A jogász a feljelentésre reagálva úgy fogalmazott, hogy a nyomozással egy újabb kör indult, amellyel az ellehetetlenítését célozzák.

Tényi István a Telexnek adott interjút követően ismét bejelentést tett a Nemzeti Nyomozó Irodánál, mert úgy látja, az elhangzottak alapján felvetődhet a tiltott adatszerzés gyanúja, ezért az ügy kivizsgálását, szükség esetén nyomozás megindítását, az esetleges elkövető felkutatását és a bűncselekmény gyanújának megállapítását kérte.

Rovatok