Index Vakbarát Hírportál

Rétvári Bence: Ma nyolcszor annyi pedofil ül börtönben, mint a baloldali kormány idején

2024. február 27., kedd 17:16

Rétvári Bence részletesen is közzétette azt az adatsort, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn már megemlített a parlamentben. Az államtitkár hangsúlyozta: pedofilügyben zéró tolerancia érvényes.

„A szigorításoknak köszönhetően ma nyolcszor annyi pedofil ül börtönben, mint a baloldali kormány idején. A baloldali kormányok idején az utcákon jártak a pedofilok, a jobboldali kormány rács mögé küldte őket. Több mint ötszáz pedofilt hagyott szabadlábon a baloldali büntetőpolitika. Míg a baloldali kormányzás utolsó évében mindössze 81 ember ült börtönben pedofília miatt, ma ez a szám 663” – közölte Facebook-oldalán Rétvári Bence.

A kormánypárti politikus közzétett egy adatsort, amely a „a jogerős szabadságvesztésüket töltő pedofil fogvatartottak számát (kiskorú sérelmére elkövetett: szexuális kényszerítés, szexuális erőszak, szexuális visszaélés, kerítés, prostitúció elősegítése, gyermekprostitúció kihasználása, gyermekpornográfia, szeméremsértés miatt elítéltek)” mutatja:

Rétvári Bence úgy látja, hogy „az új Büntető törvénykönyv, az évről évre bevezetett gyermekvédelmi és büntetőjogi szigorítások meghozták az eredményüket, és egyre több pedofil került távol a gyerekektől, került rács mögé. A szigorú jogszabályoknak és a rendőrök felderítő munkájának meglett az eredménye, egyre több pedofil került ki a társadalomból”.

„Már tízezer felett jár a pedofil-nyilvántartásból történő lekérdezések száma is. 2022-ben 7265, 2023-ban 2181, idén eddig 583. Több ezer család biztonságérzetét tudta növelni ez az intézkedés” – fogalmazott az államtitkár.

Rétvári Bence arra is felhívta a figyelmet, hogy „sem a pedofil-nyilvántartás bevezetését, sem a büntetőjogi szigorításokat, sem a kormány gyermekvédelmi javaslatait nem támogatta a baloldal. Ha rajtuk múlna, ma sokkal több pedofil követhetne el szörnyűségeket a gyerekekkel szemben, és maradna büntetlen. Pedofilügyben a kormányzatban zéró tolerancia van. Ezért tovább szigorítjuk a szabályozást, újabb gyermekvédelmi javaslatokat terjesztünk be”.

Orbán Viktor: Önök hol voltak húsz évig, ha nekünk kellett eltakarítani azt, amit itt hagytak?

Az Országgyűlés hétfői ülésén Kálmán Olga kérdezte Orbán Viktort a kegyelmi ügyről. A kormányfő válaszában arra hívta fel a figyelmet, hogy a baloldal nevezte ki a bicskei gyermekotthon élére az igazgatót, és ők is tartották ott húsz évig. A miniszterelnök hozzátette: a vizsgálat 2011-ben még nem vezetett eredményre, ennek a feldolgozása tanulságos lesz, „de nem adtuk fel, mert 2016-ban ismét eljárást indítottunk, ami eredményre vezetett”.

„Önök hol voltak húsz évig, ha nekünk kellett eltakarítani azt, amit itt hagytak?” – kérdezett vissza Orbán Viktor.

Rovatok