Index Vakbarát Hírportál

Vizsgálat indult gyerekek közti „szexuálisan félreérthető” eset miatt

2024. február 27., kedd 19:55

Cégvezetői posztjáról és MSZP-s párttagságáról is lemondott az Újpesti Kulturális Központ Nonprofit Kft. irányítója, miután a szervezet által rendezett táborban „szexuálisan félreérthető magatartás történhetett” két kiskorú gyermek között.

Vizsgálatot indított Újpest önkormányzata, miután az Újpesti Kulturális Központ Nonprofit Kft. által szervezett táborban két kiskorú gyermek között „szexuálisan félreérthető magatartás történhetett” – közölte a helyhatóság kedden az MTI-vel. 

A cég vezetője lemondott posztjáról és az MSZP-ben betöltött tisztségéről is. Az önkormányzat azt írta, amint tudomásukra jutott az eset, azonnal és haladéktalanul vizsgálatot rendeltek el a tábort szervező önkormányzati cégnél.

Tájékoztatásuk szerint „ezen vizsgálat alapján az önkormányzat a tudomására jutott információkat és iratanyagot a hatályos gyermekvédelmi jogszabályoknak megfelelően haladéktalanul eljuttatta az illetékes rendőrkapitányságra, valamint továbbította az Újpesti Gyermekjóléti Szolgálat részére”.

Mint írták, azt, hogy a két kiskorú között valójában mi történhetett, a törvényi előírásoknak megfelelően a hatósági eljárásokban kell kivizsgálni és tisztázni.

„Mindazonáltal az eset ismert körülményeit figyelembe véve, a gyermekvédelem súlyára való tekintettel, valamint cégvezetői felelősségi körét mérlegelve, a tábort szervező Újpesti Kulturális Központ Nonprofit Kft. vezetője úgy döntött, hogy azonnali hatállyal lemond ügyvezetői tisztségéről” – ismertette név említése nélkül az önkormányzat.

Az MSZP az üggyel kapcsolatban – ugyancsak név említése nélkül – közleményében azt írta, a cég ügyvezetője arról tájékoztatta a párt vezetését, hogy lemond az MSZP-ben betöltött tisztségéről, és egyben meg is szünteti a párttagságát. Az MSZP vezetősége ezt elfogadta.

Szintén hozzáteszik, hogy Újpest Önkormányzatának rendkívüli közleményéből értesültek arról, hogy az önkormányzat vizsgálatot rendelt el az Erzsébet-tábort szervező cégnél.

Rovatok