Index Vakbarát Hírportál

Nem szabadulunk a ködtől, több vármegyére is figyelmeztetést adtak ki

2024. február 28., szerda 05:50

Szerdán általában napos idő várható némi fátyolfelhővel, csak elvétve fordulhat elő egy-egy kisebb eső vagy zápor. Reggelre főként nyugaton képződhet többfelé pára, köd, néhol sűrű köd, ami miatt több vármegyére is figyelmeztetést adtak ki.

Szerdán változóan felhős-napos időben lesz részünk, több felhő még mindig a nyugati tájak fölött lehet. Ezeken a területeken néhol gyenge eső, zápor előfordulhat. A déli, délkeleti szél nagyrészt mérsékelt marad – írja a HungaroMet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 21 fok között alakul. Reggelre főként nyugaton képződhet többfelé pára, köd, néhol sűrű köd.

Tartós, sűrű köd miatt a HungaroMet figyelmeztetést adott ki az alábbi vármegyékre:

Az orvosmeteorológia szerint szerdán sem érkezik front, de a melegedés az érzékenyek körében továbbra is melegfronti panaszokat okozhat. Fejfájás, migrén, fáradékonyság, dekoncentráltság, bágyadtság, vérnyomás-ingadozás és keringési panaszok egyaránt előfordulhatnak.

Csütörtökön főként északon és néhol a Dunántúl déli részén lehet párás, ködös a reggel. Napközben több helyen megélénkülhet a keleti-délkeleti szél, ismét változóan napos-felhős időben lesz részünk, gyenge eső csak néhol fordulhat elő.

Kora reggel 1–8, napközben 15–21 fokot mérhetünk, ismét keleten, délkeleten lesz melegebb – írja az Időkép.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

Rovatok