Index Vakbarát Hírportál

Márki-Zay Péter bevenné a pártjába Magyar Pétert

2024. február 28., szerda 21:41

Az ellenzéki összefogás korábbi miniszterelnökjelöltje elárulta, már a kapcsolatfelvétel is megtörtént Varga Judit volt férjével, akiről éppen kedden írta meg a sajtó, hogy egy párt alapításán dolgozik, amellyel el is indulna a júniusi EP-választáson.

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere, a Mindenki Magyarországa Néppárt elnöke volt a vendég az Ultrahang YouTube-csatorna UltraVoks című podcastműsorának legutóbbi adásában, ahol többek között arról kérdezték az ellenzéki összefogás korábbi miniszterelnökjelöltjét, hogy ellenzékinek tartja-e Magyar Pétert, valamint hogy bevenné-e a pártjába. 

Márki-Zay a műsorban úgy fogalmazott, nem tartja ellenzékinek Varga Judit volt férjét, ugyanakkor szerinte ezt ő sem állítja magáról. 

Ő egy csalódott fideszes, aki kritizálja a Fideszt. 

Ennek ellenére szívesen bevenné a pártjába, igaz, ez nem csupán az ő döntésén múlik. Márki-Zay Péter elmondása szerint már a kapcsolatfelvétel is megtörtént:

Egy közös ismerősön keresztül kértem, hogy egy bizalmas üzenetet juttassanak el neki, hogy ha ő érdeklődik, akkor beszéljünk. 

Éppen kedden írt arról a 444, hogy Varga Judit volt férje egy ideje új politikai formáció létrehozásán dolgozik a háttérben, amelyhez egy kis, már bejegyzett pártot is felhasználna, amellyel akár a közelgő európai parlamenti választáson el is indulna.

Rovatok