Index Vakbarát Hírportál

Bántalmazó kapcsolat miatt követhetett el öngyilkosságot a Bánkitó Fesztivál fotósa

2024. február 29., csütörtök 13:28

Takács Krisztina, Bertók Krisztina fotós édesanyja a 444-nek adott interjújában beszélt arról, hogy öngyilkossága előtt a lánya bántalmazó párkapcsolatban élhetett.

„A férfi alázta, és a legdurvább az volt, hogy el is hitte magáról, hogy a fiúnak igaza van. Teljesen magára maradt, annyira szégyellte ezt a kapcsolatot, hogy nem beszélt róla senkinek” – mondta Takács Krisztina lánya kapcsolatáról a 444-nek.

A Bánkitó Fesztivál fotósa, Bertók Krisztina édesanyja többek között arról is beszélt, hogy

A 444 megkereste Bertók Krisztina volt párját, aki tagadta, hogy bántalmazta volna a lányt, bár azt elismerte, hogy voltak konfliktusaik. Hozzátette, hogy barátnője tényleg volt bántalmazás áldozata, de ennek elkövetője nem ő volt, hanem más férfiak és családtagok. Elmondta továbbá, hogy az őt vádoló édesanya elhanyagolta és érzelmileg bántalmazta lányát.

Ugyanakkor megjegyezte, hogy van felelőssége, és hogy nem tudott az az ember lenni, aki megmenthette volna a lányt.

Bertók Krisztina 2023-ban, 25 évesen vetett véget életének. A lány akkor már két éve dolgozott a Bánkitó Fesztivál csapatában fotósként. A fotózást autodidakta módon tanulta, és hamar kitűnt egyedi látásmódja miatt. 

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található:  http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

Rovatok