Index Vakbarát Hírportál

Több mint húszfokos meleggel búcsúzik a február

2024. február 29., csütörtök 06:13

Reggel többfelé párás, ködös időre ébredhetünk, amely délelőttre már el is oszlik. Napközben napos-felhős időre van kilátás, helyenként kisebb csapadék előfordulhat. A nappali legmagasabb hőmérséklet 15 és 21 Celsius-fok között alakul.

Csütörtökön változóan felhős-napos, tavaszias időre van kilátás. Jelentős csapadékra sehol sem kell számítani, csupán néhol alakulhat ki átmenetileg kisebb eső, zápor – írja az Időkép.

A reggeli órákban több tájegységünkön is pára, köd képződik, de ez a délelőtt folyamán gyorsan feloszlik. Napközben a Dunántúlon és a Duna–Tisza közén többfelé megélénkül a keleti, délkeleti szél.

Hajnalban 1 és 8 Celsius-fok között alakul a hőmérséklet, 

délutánra 15 és 21 Celsius-fok várható.

A HungaroMet előrejelzése szerint csütörtökön kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem valószínű. 

A rendkívüli meleg fejfájást okozhat

Az orvosmeteorológiai előrejelzés szerint csütörtökön nem várható front, de az évszakhoz képest melegebb idő az érzékenyek körében melegfronti panaszokat okozhat.

Fejfájás, migrén, fáradékonyság, dekoncentráltság, bágyadtság, vérnyomás-ingadozás és keringési panaszok egyaránt előfordulhatnak.

Az időkép szerint felerősödhetnek a gyulladásos jellegű problémák is, a szelesebb tájakon élők körében pedig fokozódhatnak a fejfájásos panaszok.

A meteorológusok előrejelzése szerint érdemes kiélvezni a jó időt, ugyanis pénteken már sok felhő lesz felettünk. Keleten, északkeleten csak elszórtan, máshol többfelé lehet eső, zápor, a Dunántúlon egy-egy helyen akár az ég is megdörrenhet. Sokfelé feltámad a délkeleti szél, a középső tájakon erős lökésekre is számítani kell. Hajnalra a szélcsendesebb helyeken pára- és ködfoltok képződhetnek. Reggel 3 és 10, napközben 11 és 20 fok között alakul a hőmérséklet.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

Rovatok