Index Vakbarát Hírportál

Újabb fordulat Babicsek Bernát halálának ügyében: megnevezték a vádlottat

2024. március 2., szombat 11:07

Fordulat következett be Babicsek Bernát halálának ügyében. A család annak ellenére nem hagyta annyiban az ügyet, hogy tavaly a rendőrség megszüntette a nyomozást. Jogi képviselőjük segítségével pótmagánvádas eljárást indítottak, így az ügyet mostantól a bíróság vizsgálja. A színész-zenész 2021-ben vesztette életét, füstmérgezést szenvedett a saját otthonában.

„A Budakörnyéki Járásbíróság befogadta a szülők pótmagánvádját, amiben sértettként csak egy ember járhat el, így az az édesanya, Márta lesz” – fogalmazott a Blikknek Borbély Zoltán, a család jogi képviselője.

A rendőrség megszüntette a nyomozást, ami teljesen megdöbbentő volt számunkra, hiszen a kirendelt szakértők számos foglalkozási szabályszegést állapítottak meg, amelyeknek egyértelműen közük van Bernát halálához. A legfontosabb, hogy egy tűzvédelemben jártas cég – amely ezzel hirdeti is magát – szakképzett járőrének meg kell tudnia különböztetni a szellőzőt és a kéményt, és alig három percnél többet kell tartózkodnia a helyszínen

– mondta a lapnak Borbély Zoltán. Babicsek Bernát családja szerint a színész-zenész ma is élne, ha a járőr megfelelő mennyiségű időt tölt a helyszínen,  körbejárja az ingatlant és értesíti a hatóságokat.

Végtelenül elkeserítő volt a család számára a Pest Megyei Rendőr-Főkapitányság megszüntető határozata, és láthatóan imamalomszerűen ugyanazokat a jogilag erősen megkérdőjelezhető frázisokat pufogtatták, mint korábban 

– mondta a jogi képviselő, hozzátéve, hogy szerinte semmilyen jelentősége nincs annak, hogy a sértett, akinek a horkolása hallatszott, milyen állapotban volt egy előadás után az otthonában.

A Blikk szerint a szülők most abban bíznak, hogy bíróság elé kerül az ügyük és végre kiderül az igazság. Arról egyelőre nem áll rendelkezésre információ, hogy mikor kezdődnek a tárgyalások, de az érintett járőr lesz a vádlott, a diszpécsert pedig tanúként hallgatják majd ki.

Rovatok