Index Vakbarát Hírportál

Hunvald György polgármesterjelölt lett Erzsébetvárosban

2024. március 2., szombat 15:34

A Magyar Szolidaritás Mozgalom és a Lokálpatrióták Erzsébet Városáért Egyesület megállapodott abban, hogy a 2024. évi önkormányzati választáson közösen indul Erzsébetvárosban, a jelöltjük pedig Hunvald György lesz.

Hunvald György az indulását bejelentve azt mondta, hogy az elmúlt években Erzsébetvárosban már nem az erzsébetvárosiak voltak a fontosak.

„Az erzsébetvárosiak láthatták és érezhették, hogy az elmúlt majd másfél évtized alatt mennyit süllyedt a kerület színvonala, és milyen mértékben romlott a közbiztonság, hogyan szűntek meg szolgáltatások, épült le a kórházunk, milyen rendetlenség van az utcákon” – tette hozzá. 

Hunvald ellen másfél évtizede indult büntetőeljárás, a Kúria azonban tavaly tavasszal pontot tett az ügy végére: megsemmisítette az összes, őt elmarasztaló ítéletet, így az ellene indult perújítási eljárást is megszüntették.

„A felülvizsgálati indítványomnak megfelelően hatályon kívül helyezték a büntetőítéleteimet, amelyek az ügyészség 2016-os perújítása nyomán születtek, és megszüntették az ügyészség indítványára ellenem kezdeményezett perújítási eljárást. Hét éven keresztül három bíróságnak, nyolc bírónak és két ügyésznek hiába mondtam és ismételgettem minduntalan, hogy törvénytelen eljárást folytattak le ellenem, nem ért semmit. Hét évet vettek el az életemből” – fogalmazott Hunwald az ítélet megszületésekor.

Rovatok