Index Vakbarát Hírportál

Ne hagyja otthon az esernyőjét!

2024. március 2., szombat 06:10

Szombaton napközben főként a Dunától keletre kell még esőre számítani, de záporok néhol a naposabb Dunántúlon is kialakulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 17 fok között alakul.

Az éjszaka képződő köd megszűnik, gomolyfelhők képződnek, a keleti országrészben a zárt felhőtakaró pedig lassanként szakadozik, de északkeleten tartósan borult marad az ég. A keleti megyékben és a középső országrészben helyenként, másutt elvétve lehet eső, zápor. A délkeleti, keleti szél időnként megélénkül.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 17 fok között alakul, több vármegyében pedig figyelmeztetés van érvényben. 

A HungaroMet tartós, sűrű köd miatt három vármegyére adott ki elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést. Pár száz méteres látótávolságra kell számítani

Az Időkép orvosmeteorológiai előrejelzése szerint szombaton is az átlagosnál enyhébb időjárás okozhat melegfronti tüneteket a fokozottan frontérzékenyeknél. Fáradékonyabbak, bágyadtabbak, dekoncentráltabbak lehetünk, amit az ország keleti felén a felhős időjárás is fokozhat.

Emellett fejfájás, migrén, vérnyomás-ingadozás és keringési panaszok is előfordulhatnak. Hajnalban több helyen párássá, ködössé válhat a levegő, ami növeli a megfázásveszélyt, és az ízületi panaszok kialakulásának esélyét.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

Rovatok