Index Vakbarát Hírportál

Újra a napsütésé a főszerep, de van egy rossz hírünk

2024. március 3., vasárnap 06:13

Vasárnap már a napsütésé lesz a főszerep, hajnalban azonban még több felé lehet köd, pára. Számottevő csapadék nem várható, de a Dunántúlon feltámad a déli szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 20 Celsius-fok között alakul.

Az ország nagy részén a látási viszonyok javulását követően gyengén vagy közepesen felhős időre számíthatunk, napsütéssel. Ugyanakkor elsősorban az Északi-középhegység egyes részein tartósabban zárt maradhat a felhőtakaró – írja a HungaroMet.

A borult, ködös tájakon szitálás, esetleg gyenge eső előfordulhat, másutt nem valószínű csapadék. A déli, délkeleti szelet főnként a Dunántúlon élénk, erős lökések kísérik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet jobbára 13 és 20 Celsius-fok között várható,

de a tartósan borult, ködös vidékeken ennél hűvösebb, hidegebb is lehet.

A HungaroMet szerint kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem várható.

Az Időkép orvosmeteorológiai előrejelzése szerint vasárnap már sok napsütés várható, így vége szakad a szürke, lehangoló időnek. Hajnalban azonban több helyen párássá, ködössé válik a levegő, emiatt felerősödhetnek az ízületi bántalmak.

Napközben az átlagosnál enyhébb időben továbbra is kialakulhat fáradékonyság, vérnyomás-ingadozás, rosszullét, emellett fejfájás, migrén is előfordulhat. A szeles Dunántúlon fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, nyugtalanság, ingerlékenység jelentkezhet.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

Rovatok