Index Vakbarát Hírportál

Fizetés nélkül távozott a sofőr a benzinkútról, utasáról kiderült, hogy erőszaktevő

2024. március 4., hétfő 07:54

Az újhartyáni benzinkútról fizetés nélkül akart távozni egy sofőr három utassal az éjszaka közepén. A benzinkutas megpróbálta őket megállítani az autó elé állva, de elsodorták és elhajtottak. A sofőrt elkapták, majd kiderült, hogy vezetői engedélye sem volt, az egyik utasát pedig szexuális erőszak miatt körözik. Őt is elfogták a rendőrök.

Két héttel ezelőtt a Pest vármegyei Újhartyánban egy autó négy emberrel fizetés nélkül akart távozni a benzinkútról az éjszaka közepén és azt mondták, később visszajönnek rendezni a tartozásukat. A kútkezelő erre rendőrt hívott volna, ekkor viszont bepattantak az autóba és elindultak, amelyet a kutas megpróbált megakadályozni azzal, hogy az autó elé állt, de a sofőr gázt adott, elsodorta a férfit és elhajtott három utasával. A kútkezelő nem akart nyilatkozni az RTL stábjának, de megerősítette, hogy nem sérült meg az eset során.

A biztonsági kamera felvette az esetet, amelynek alapján a Pest vármegyei rendőrök megindították a keresést és napokon belül elfogták a sofőrt. Váraljai Anita, a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője szerint 

A dabasi rendőrök két nap múlva elfogták és őrizetbe vették az autó sofőrjét, aki ellen rablás bűntette miatt indult meg az eljárás. Mivel időközben az is kiderült, hogy vezetői engedélye nincs, ezért vele szemben szabálysértési eljárást is kezdeményeztek. 

Később az utasokat is azonosították, és az egyikükről kiderült, hogy körözés van ellene erőszakos bűncselekmény miatt, korábban szexuálisan bántalmazhatott egy nőt. Pár nap alatt őt is elfogták a rendőrök.

A sofőr ellen – az összegyűjtött bizonyítékok alapján – március 1-jén már vádat is emeltek. Ha az előkészítő ülésen vallomást tesz és lemond a tárgyalás jogáról, akkor két és fél év börtönre ítélhetik. 

Van segítség

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

Rovatok