Index Vakbarát Hírportál

Meggyilkolták Szőkéden a kedves férfit

2024. március 4., hétfő 07:22

Egy 68 éves férfi holttestére bukkantak szőkédi otthona kertjében szombat reggel. A Pécstől húsz kilométerre lévő településen mindenki megdöbbent, hiszen a férfit kedvesnek és jámbornak ismerték, aki a légynek sem ártott soha.

Szőkéden szombat reggel találták meg egy 68 éves férfi holttestét a saját kertjében. A rendőrség a Pécstől húsz kilométerre lévő településen megkezdte a nyomozást az ügyben, és gyilkosságra gyanakszanak. Popovics Dejan, a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta:

A kollegáim a szemle során megállapították, hogy a 68 éves helyi férfi halálát idegenkezűség okozta, ezért a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen.

A faluban senki sem akart nyilatkozni az ügyről az RTL Híradójának, kivéve a település polgármesterét. Ő elmondta, hogy az áldozat nehezen mozgott, járókerettel közlekedett, rokkantnyugdíjas volt, régebben pedig esztergályosként dolgozott. Állítása szerint a faluban mindenkit megviselt az eset és elképzelésük sincs, hogy ki és miért támadhatott az idős férfira.

Nagyon megdöbbentett bennünket ez a szörnyű tragédia, hisz ez a jó ember szőkédi születésű volt, az egész életét itt élte le. Egy nagyon jámbor, egy segítőkész ember volt

– nyilatkozta Bunyavecz Mátyás polgármester. Állítása szerint az áldozat kiegyensúlyozott életet élt, feleséggel, két gyermekkel, unokákkal. 

A rendőrség „jelentős számú rendőri erő bevonásával” keresi a tettest, nemcsak Szőkéden, de a környékbeli településeken is.

Rovatok