Index Vakbarát Hírportál

Két vármegyére is kiadták a figyelmeztetést

2024. március 5., kedd 06:12

Felhős-napos időnk lesz kedden, az ország némely régióiban zápor, egy-egy zivatar is előfordulhat. A HungaroMet két vármegyében is kiadta az elsőfokú figyelmeztetést zivatar miatt. A nappali legmagasabb hőmérséklet 14 és 20 Celsius-fok között alakul.

Kedden a reggeli órákban párás, ködös lesz az idő, majd napközben változóan felhős-napos időre van kilátás. Helyenként záporok, néhol zivatar alakulhat ki. 

Hajnalban 0 és 7 Celsius-fok között alakul a hőmérséklet, napközben pedig 14–20 Celsius-fokot mérhetünk.

Az előrejelzés szerint a záporokat követően hirtelen több fokkal visszaeshet a hőmérséklet.

A HungaroMet két vármegyére is kiadta az elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést zivatar miatt. Az érintett régiók

A térségben elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés,

VALAMINT JÉGESŐ IS ELŐFORDULHAT.

Rossz hír a frontérzékenyeknek

Az orvosmeteorológiai előrejelzés szerint kedden hidegfronti hatás várható, emiatt az érzékenyek körében fejfájás, keringési és görcsös panaszok jelentkezhetnek, valamint vérnyomás-ingadozás is előfordulhat.

A szelesebb tájakon élők körében tovább fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is előfordulhat. A hajnali, reggeli órákban felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi problémák.

Mint megírtuk, a héten változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, olykor élénk széllel és néhol esővel. Szerdától lehűl a levegő, napközben már csak 8–15 Celsius-fok körül alakul a hőmérséklet, miközben visszatérnek a gyenge hajnali fagyok is.

AzIdőkép szerint főként a Dunántúlon lehet élénk, néhol erős az északi-északnyugati szél.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

Rovatok