Index Vakbarát Hírportál

Lázár János meglátogatta Toroczkai Lászlót

2024. március 5., kedd 15:17

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke az X-en számolt be arról, hogy meglátogatta őt Lázár János építési és beruházási miniszter. A felek a készpénzhasználat alkotmányba emeléséről tárgyaltak.

Toroczkai László bejegyzése szerint a kormány képviseletében Lázár János kedden meglátogatta őt a Mi Hazánk frakcióirodájában. Ennek oka az volt, hogy a párt új kezdeményezéséről tárgyaljanak. A Mi Hazánk ugyanis a készpénzhasználathoz fűződő szabadságjogot az Alaptörvényben rögzítené.

Mi alkotmányos alapjogként kívánjuk a »Szabadság és felelősség« című fejezetben rögzíteni. Egyúttal törvénycsomagot is kezdeményezünk, ahol rögzítjük, hogy a kistelepüléseken is kötelező legyen a bankoknak ATM-eket üzemeltetni, valamint a készpénzfelvételt korlátozás nélkül ingyenessé tennénk

– írta a Mi Hazánk elnöke az X-en. 

Mint megírtuk, Toroczkai László arról beszélt hétfőn a parlamentben, hogy ellenzékben is sikerült több területen eredményeket elérniük: felidézte a készpénzhasználat alkotmányba emelését célzó javaslatukat is, amelynek kapcsán cselekvésre szólította fel a kormányt. Erre a miniszterelnök is nyitottnak mutatkozott.

Rovatok