Index Vakbarát Hírportál

Lezárnak a Balatonnál egy másfél kilométeres partszakaszt

2024. március 6., szerda 09:53

Egy másfél kilométeres balatoni vízpart kerül az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítványhoz Fonyódligeten. A partszakasz eddig közös volt, viszont hamarosan kizárólag az Erzsébet-tábor résztvevői használhatják majd. Erdei Barnabás fonyódi alpolgármester szerint nem értesültek a helyszín tervezett lezárásáról.

A fonyódligeti Erzsébet-tábor közelében lévő partszakaszt eddig bárki használhatta, ám 2024-től lezárják a területet, hogy az kizárólagosan a táborozóké legyen – értesült a 24.hu.

A lap szerint az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány lezárja a másfél kilométeres balatoni vízpartot, amivel „tovább növelhetik a gyermekek táborozásának biztonságát”.

Mint írták, az önkormányzat a területért cserébe két külterületi és egy belterületi ingatlant kap. 

Erdei Barnabás fonyódi alpolgármester és az önkormányzat sem tud a partszakasz tervezett lezárásáról. 

„A törvény ereje megadja a lehetőséget az ingatlan cseréjére, de ez még nem történt meg. Az ingatlan kezelője jelenleg az alapítvány” – fejtette ki a portál kérdésére Erdei Barnabás.

A lap szerint az alapítvány Fonyód keleti végénél egy magánutat is megszerezhet. Felidézték, hogy a fonyódligeti Erzsébet-tábor felújítását a Mészáros Lőrinc tulajdonában álló Fejér-B.Á.L. Zrt. végezhette el nettó 4 milliárd 481 millió forintért.

Mint írtuk, tavaly több mint 130 ezer rászoruló gyermek nyaralhatott az Erzsébet-táboroknak köszönhetően. Zánkán és Fonyódligeten csaknem 35 ezren üdülhettek.

Rovatok