Index Vakbarát Hírportál

Órákon át bosszankodhattak az utasok a határátkelőknél

2024. március 6., szerda 11:54

Informatikai rendszerprobléma lépett szerda reggel több közúti határátkelőhelyen, beleértve a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret is. A rendőrség jelzése szerint a várakozási idő csökkentése érdekében könnyített határellenőrzést vezettek be. A problémát végül délután fél 1-re hárították el.

A rendőrök mindent megtesznek annak érdekében, hogy csökkenjen a várakozási idő a határátkelőhelyeken – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

Mint írták, az utazóknak megnövekedett várakozási idővel kell számolniuk, miután szerda reggel 7 óra 55 perctől informatikai rendszerprobléma jelentkezett több közúti határátkelőhelyen. 

A szakemberek kora délután javították ki a hibát.

A várakozási idő csökkentése érdekében könnyített határellenőrzést is bevezettek.   

A külföldre utazóknak azt javasolja a rendőrség, hogy indulás előtt tájékozódjanak a határátkelőhelyek nyitvatartási idejéről és az aktuális várakozási időkről a Határinfó oldalán, valamint a rendőrségi útinformációs rendszer (Rutin) mobilapplikációján.

Frissítés: A rendőrség szerint, szerdán korda délutánmegszűnt az informatikai probléma a határátkelőhelyeken. Mint írták, a hiba okát a szakemberek megtalálták, a problémát megoldották, így a határforgalom 12 óra 30 perctől ismét zavartalan.

Rovatok