Index Vakbarát Hírportál

Deutsch Tamás Kocsis Máténak írt levelet, rendkívüli kérése van

2024. március 7., csütörtök 15:14

Az Országgyűlés európai ügyekkel foglalkozó bizottságának ki kell vizsgálnia, „milyen politikai befolyásolási manőverek történtek a dollárbaloldal részéről” a magyaroknak járó európai uniós fejlesztési pénzek folyósításának megakadályozására – jelentette ki Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője csütörtökön.

Az MTI-hez eljuttatott közleményében Deutsch Tamás arról tájékoztatott, hogy levélben fordult Kocsis Mátéhoz, a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjának frakcióvezetőjéhez, és ebben az Országgyűlés európai ügyekkel foglalkozó bizottsága rendkívüli ülésének az összehívását indítványozta. Célja, hogy a testület vizsgálja meg, milyen politikai befolyásolási manőverek történtek a „dollárbaloldal” részéről annak megakadályozására, hogy a magyar polgárok hozzáférjenek a jog szerint nekik járó európai uniós fejlesztési pénzekhez, és ezzel kézzelfogható, súlyos károkat okozzanak nekik.

A közlemény szerint a levél előzménye, hogy „Hajnal Miklós, a Momentum Mozgalom országgyűlési képviselője a napokban televíziós nyilatkozatban beismerte: pártja uniós parlamenti képviselői, Donáth Anna és Cseh Katalin minden erejükkel azon dolgoztak, hogy megakadályozzák az uniós pénzek Magyarországra érkezését. Beismerte, hogy a két momentumos képviselőnek komoly szerepe volt abban, hogy Brüsszel jogállamisági és kötelezettségszegési eljárást indítson Magyarországgal szemben, melynek következtében a magyarok évekig nem juthattak hozzá a jog szerint nekik járó európai uniós forrásokhoz” – közölte Deutsch Tamás.

A fideszes EP-képviselő szerint „a beismerés nem kevesebbet jelent, mint hogy a Momentum Mozgalom EP-képviselői esküjüket megszegve és választóikat elárulva Magyarország ellen áskálódtak, amellyel súlyos károkat okoztak magyar emberek millióinak”.

„Meggyőződésünk szerint, egy választott képviselőnek minden körülmények között hazája és annak polgárai érdekében kell cselekednie, és ezt az erkölcsi parancsot semmilyen ideológiai meggyőződés vagy politikai számítás nem írhatja felül” – fogalmazott Deutsch Tamás, hozzátéve, „a közelgő európai parlamenti választásokra való tekintettel is, a magyar embereknek joguk van tudni, hogy milyen politikai manőverek történtek a dollárbaloldal részéről azért, hogy szándékosan hátrányt okozzanak a magyar polgároknak”.

Donáth Anna: Tömény demagógia, hazugság és paranoia

A Momentum elnöke, EP-képviselője szerint Deutsch Tamás levele

hangulatában, szóhasználatában, eszközrendszerében ez nem más, mint nyílt megfélemlítése két szabadon választott képviselőnek. Tömény demagógia, hazugság és paranoia. A Fidesznek megvan a kétharmados többsége az országot visszavezetni az ‘50-es évekbe, megvan a kétharmados többsége, hogy a parlamentben koncepciós pereket rendezzen, ahogy ahhoz is megvolt a többségük, hogy elszabotálják a kegyelmi botrány parlamenti vizsgálatát.

Donáth Anna Facebook-oldalán hangsúlyozta: „Arra viszont nekünk van erőnk és felhatalmazásunk, hogy az Európai Parlamentben védjük a magyar emberek érdekeit, megvédjük az uniós adófizetők pénzét, és nyomást helyezzünk a kormányra a jogállamiság, az egészségügy, vagy éppen az oktatás védelmében. Erre kötelez a képviselői eskünk és a szavazóktól kapott felhatalmazásunk. Erre kötelez a hazaszeretetünk. Nem más ez Deutsch Tamástól és a Fidesztől, mint egy aljas és számító kísérlet arra, hogy eltereljék a figyelmet a kegyelmi botrányról, a gyermekvédelem állapotáról, a rájuk égett képmutatásról. Nem fog sikerülni”.

Rovatok