Index Vakbarát Hírportál

Vádemelés nélkül megússza az iskolai késes támadó

2024. március 8., péntek 06:17

Nem látta indokoltnak az ügyészség, hogy vádat emeljenek a 14 éves iskolai támadó ellen. A diáklány tavaly a szepetneki általános iskolában tapétavágóval esett neki az osztálytársának, akit több helyen is megsebesített.

Mint írtuk, tapétavágó késsel többször megvágta iskolatársát tavaly márciusban egy 14 éves lány Szepetnek általános iskolájában. Az eset az iskolai szünetben történt, amikor az elkövető kihívta a mosdóba a 13 éves iskolatársát. 

A támadó a nála lévő tapétavágó késsel minden előzmény nélkül három helyen is megvágta az osztálytársát. A mentők könnyebb sérülésekkel vitték kórházba a diáklányt. A 14 éves elkövető időközben elmenekült az iskolából, de a rendőrök a település határán túl, az út mentén, gyalogolva találtak rá. 

Az RTL Híradó információi szerint korábban is voltak magatartás-problémái az akkor nyolcadik osztályos lánynak. Jánky Judit, a A Zala Vármegyei Főügyészség szóvivője elmondta, hogy a sértett nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szerzett, ezért súlyos testi sértés kísérlete miatt büntetőeljárást kezdeményezett az osztálytársa ellen. 

Az ügyészség nem látta indokoltnak, hogy vádat emeljenek a diáklány ellen, mert megbánta tettét, és korábban nem volt hasonló ügye.

Az ügyészség egyéves próbaidőre elhalasztotta a vádemelést a fiatalkorú elkövetővel szemben, bízva abban, hogy a magatartása kedvezőbb irányba változik.

Rovatok