Index Vakbarát Hírportál

Úgy tűnik, a nők fideszesebbek, mint a férfiak

2024. március 9., szombat 15:56

A Magyar Társadalomkutató nőnap alkalmából járt utána annak: csorbult-e a női politikusokba vetett bizalom a Novák Katalin és Varga Judit lemondásához vezető kegyelmi botrány miatt. A felmérésben egyúttal arra is rákérdeztek: kire szavaznának, ha most vasárnap országgyűlési választást tartanának hazánkban.

Egy most vasárnapi országgyűlési választáson a Fidesz–KDNP 48 százalékos listás eredménnyel magabiztosan nyerne. Ha azonban csak a nők szavazhatnának, a jelenlegi kormánypártok még jobb eredményt érnének el, miután minden második nő (50 százalék) rájuk szavazna, ami magasabb a kormánypártra szavazó férfiak arányánál (46 százalék) – ez derült ki a Magyar Társadalomkutató felméréséből, melyet a nőnap apropóján készítettek el.

Érdekesség, hogy a pártok versenyében második helyen végzett a

A kutatás vizsgálta azt is, hogy a magyar társadalom hogyan viszonyul a női politikusokhoz. A vizsgálat eredményei azt mutatták, hogy a Novák Katalin és Varga Judit lemondásához vezető kegyelmi ügy miatt nem gyengült a női politikusokba vetett bizalom, a felnőtt lakosság közel négyötöde szerint (77 százalék) több nőre lenne szükség a magyar politikában.

(Borítókép: Németh Emília / Index)

Rovatok