Index Vakbarát Hírportál

Esővel indul a hétvége, de van egy jó hírünk

2024. március 9., szombat 06:18

Szombaton vastagabb felhők érkeznek térségünkbe, így záporra, esőre lehet számítani. A maximumok 10 és 16 fok között alakulnak. Jó hír azonban, hogy már nem kell sokáig fagyoskodni, hamarosan visszatér a tavaszi meleg.

Szombaton többfelé számíthatunk napos időszakokra, de délután a Dunántúl fölé vastagabb felhők érkeznek. Kezdetben csak néhol fordulhat elő kisebb eső, majd délután és este nyugaton, valamint délnyugaton többfelé kialakulhat eső, zápor.

Az Időkép azt írja, sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik a délkeleti szél, keleten, északkeleten maradhat gyenge, mérsékelt a légmozgás. Reggel ismét találkozhatunk pára- és ködfoltokkal.

Hajnalban mínusz 3 és plusz 4, délután 10 és 16 fok közötti értékeket mérhetünk. A HungaroMet beszámolója szerint kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség valószínűsége alacsony.

Melegfronti tünetek

Szombaton melegfronti tünetek terhelhetik meg szervezetünket. Fejfájás alakulhat ki, melyet a feltámadó délkeleti szél még inkább felerősíthet, emellett fokozódhatnak a gyulladásos panaszok is.

Nagyobb eséllyel fordulhat elő vérnyomás-ingadozás, keringési probléma. A fáradtság, dekoncentráltság továbbra is jellemző lehet, különösen a felhősebb tájakon. A szeles időben alvászavarok, álmatlanság, nyugtalanság is jelentkezhet.

Vasárnap közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, majd a nap második felében megvastagszik a felhőzet. A késő délutáni, esti óráktól több helyen elered az eső, záporeső. A délkeleti szél sokfelé megélénkül, főleg a Kisalföldön megerősödik.

A hőmérséklet viszont már egyre barátságosabb lesz, hiszen hajnalban általában 2–7 fok várható, a szélvédett északkeleti körzetekben lehet egy-két fokkal hidegebb. Kora délután többnyire 13 és 20 fok között tetőzik a hőmérséklet, északkeleten helyenként csak 9–12 fokot mérhetnek.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

Rovatok