Index Vakbarát Hírportál

Nem kell sokat várni a Hotel Silvanus újjáépítésére

2024. március 11., hétfő 11:24

Már fél éven belül újraindulhat a napokban leégett Hotel Silvanus. A szálloda üzemeltetési igazgatója elmondta, mindent megtesznek annak érdekében, hogy mielőbb fogadni tudják a vendégeket.

„Talpra állunk!” – jelentette ki a kemma.hu-nak Pintér Róbert, a Hotel Silvanus üzemeltetési igazgatója. Elmondása szerint ugyanis a hotel dolgozói ezt a szlogent választották a tűzeset napján.

Mint ismert, március 9-én tűz ütött ki a visegrádi Hotel Silvanusban, ahonnan több mint 200 embert kellett kimenekíteni. Személyi sérülés nem történt, a tűz keletkezési okát pedig vizsgálják. Pintér Róbert korábban azt mondta: a tüzet valószínűleg elektromos probléma okozta.

Az igazgató most egy interjúban nagyon bizakodó hangnemet ütött meg, és azt mondta, hogy szerinte már fél éven belül újraindulhat a hotel.

A jelenlegi állás szerint fél éven belül újraindul a szálloda, és már csak egy rossz emlék lesz minden

– mondta a Kemmának Pintér Róbert. Hozzátette, most kényszerszünetet tartanak és bezárnak, de mindent megtesznek annak érdekében, hogy mielőbb újra tudják fogadni a vendégeket.

Az igazgató elárulta, ő is a szállodában tartózkodott a tűzeset napján, munkaidőben jelzett neki az egyik kolléga, hogy nagy füst jön fentről. Elmondása szerint a riasztást követően 10 perc alatt közel 30 tűzoltó érkezett a helyszínre. Elmondta, a könnyűszerkezetes tetőt csak egy irányból lehetett oltani, és a szél aznap inkább ellenség volt, mint barát.

Pintér Róbert hangsúlyozta, már elkezdték a munkálatokat az épületben, a földszint bizonyos helyiségeiben már takarítanak.

Rovatok