Index Vakbarát Hírportál

Nagyobb mennyiségű csapadék eshet, riasztást adott ki a HungaroMet

2024. március 11., hétfő 05:47

Borongós, sok helyen csapadékos időjárással kezdődik a hét, ám egyes vármegyékben vékonyodhat a felhőtakaró. A frontérzékenyeknek nem kedvez a hét első napja, hideg- és melegfronti tünetek egyaránt jelentkezhetnek.

Hétfőn erősen felhős vagy borult idő várható, de lehetnek átmeneti szakadozások, vékonyodások a felhőtakaróban, nagyobb eséllyel és területen a Dunától keletre. Többfelé, több hullámban valószínű eső, zápor, tartósabb és nagyobb mennyiségű csapadék a Nyugat-, Északnyugat-Dunántúlon lehet. 

Az általában délkeleti irányú szelet élénk, a Dél-Alföldön erős, egy-egy helyen viharos széllökések kísérhetik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 13 és 18 fok között valószínű, ennél néhány fokkal hidegebb idő a tartósabban csapadékos, melegebb az átmenetileg kevésbé felhős vidékeken lehet – áll a HungaroMet előrejelzésében.

Eső miatt másodfokú figyelmeztető előrejelzést adtak ki 

vármegyékre, elsőfokú figyelmeztetés lép érvénybe

A kettős fronthatás nyugtalanságot okozhat

Az Időkép orvosmeteorológiai jelentése szerint hideg- és melegfronti tünetek egyaránt jelentkezhetnek. Szédülés, keringési problémák, vérnyomás-ingadozás, nehézlégzés előfordulhat. 

Fejfájás ismét kialakulhat, fáradékonyabbak, dekoncentráltabbak lehetünk. A szeles időben alvászavarok, álmatlanság, nyugtalanság jelentkezhet. A borongós, esős idő lehangoltságot okozhat.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

Rovatok