Index Vakbarát Hírportál

Megvan Varga Judit utódja

2024. március 12., kedd 18:45

A Nemzeti Választási Bizottság egyhangúlag, 13 igen szavazattal döntött arról, hogy ki tölti be a Varga Judit lemondása után megüresedett országgyűlési képviselői mandátumot.

Varga Judit országgyűlési képviselő, volt igazságügyi miniszter, leendő EP-listavezető február 10-én, a bicskei pedofilügyben elítélt K. Endrének adott köztársasági elnöki kegyelem nyilvánosságra kerülését követő közfelháborodás után – Novák Katalinnal párhuzamosan – jelentette be lemondását.

A Nemzeti Választási Bizottság március 12-i ülésén született döntés a Varga Judit lemondása után megüresedett mandátum kiadásáról. A Fidesz–KDNP Farkas Örsöt jelölte a képviselői helyre, aki a 2022-es országgyűlési választásokon a lista 162. helyén állt.

Miniszteri biztosból lett helyettes államtitkár

Farkas Örs a Miniszterelnöki Kabinetirodánál a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat felügyelő helyettes államtitkár.

A kormány oldalán elérhető életrajza szerint dolgozott többek között a MÁV Vagyonkezelő Zrt.-nél bérbeadási igazgatóként, az MFB Ingatlanfejlesztő Zrt.-nél ingatlanhasznosítási igazgatóként, valamint a Józsefvárosi Gazdálkodási Központnál vagyongazdálkodási igazgatóként.

A Miniszterelnöki Kabinetirodánál tevékenykedett a kormányzati tájékoztatásért felelős miniszteri biztosként 2020 és 2022 között, azóta pedig helyettes államtitkár. Korábbi cikkünkben arról írtunk, úgy tudjuk, Farkas Örsből államtitkár is lehet a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat felügyelő területen.

(Borítókép: Az Országgyűlés plenáris ülése 2024. február 26-án. Fotó: Papajcsik Péter / Index)

Rovatok