Index Vakbarát Hírportál

Rejtélyes köhögőroham tarolta le a Tatai Református Gimnáziumot, ki kellett üríteni az épületet

2024. március 13., szerda 09:19

Hétfőn kora délután 400 diáknak és 40 tanárnak kellett elhagynia a Tatai Református Gimnázium épületét, miután a gimnáziumban többen is köhögni kezdtek. A helyszínre kiérkezett a katasztrófavédelem mobil laborja is, de nem derült ki, hogy mi okozhatta ezt.

Az esetről a megyei lapnak, a Kemmának nyilatkozott Illés Dániel, a gimnázium igazgatója. Mint mondta, hétfőn kora délután, 14 óra környékén több gyereknek is köhögési rohama lett, és erős, szúrós szagra panaszkodtak.

Az igazgató beszámolója szerint azonnal értesítették a tűzoltókat, akik azt kérték, hogy kiérkezésükig ürítsék ki az épületet. 

„Hangosbemondón értesítettük a diákokat és a tanárokat, hogy öltözzenek fel és hagyják el az iskolát. A tűzoltók nagyon gyorsan kiértek. A [katasztrófavédelmi] mobil labor szakemberei több helyen is mérést végeztek, de mérésük nem mutatott ki semmilyen veszélyes anyagot a levegőben. Átszellőztették az épületet. Ezután azok a diákok, akiknek még volt órájuk, visszatértek a tantermekbe. A többiek hazamehettek”  – mondta az igazgató.

Hogy mitől kezdtek el köhögni a tanulók, az azóta sem derült ki.

Rovatok