Index Vakbarát Hírportál

Felszólítást küldtek Németh Szilárdnak a csepeli birkózók

2024. március 15., péntek 17:39

A Csepeli Birkózó Club (CsBC) szerint Németh Szilárd állami támogatást igényelt a birkózóklubnak, majd a közpénzből készült csarnokból kizáratta őket. Märtz József klubelnök egy felszólító levelet küldött a Fidesz alelnökének, amelyben több mint kétmilliárd forintot követelnek vissza.

Mint írtuk, Ábel Attila csepeli alpolgármester nemrég az ATV műsorában beszél arról, hogy a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia Alapítvány (KIMBA) révén Németh Szilárd 2,4 milliárd forint közpénzt kapott az építkezésre. Hozzátette, amikor a csarnok elkészült, akkor a politikus kizárta a csepeli birkózóklubot, vagyis szerinte „lenyúlta a pénzt”.

Märtz József a Csepeli Birkózó Club (CsBC) elnöke egy levélben szólította fel Németh Szilárdot és Süle Lászlót, a KIMBA kurátorát, hogy fizessenek vissza 2,4 milliárd forintot a csapatnak – írja a 24.hu.

Märtz József szerint Németh Szilárd nem teljesítette a csepeli birkózóklubnak tett vállalásait. A politikus állami pénzeket nyert el CsBC-nek, amit magánalapítványához csatornázott át, így „Németh Szilárd a saját politikai kampányközpontjaként kezeli a birkózóakadémia épületét” – fogalmazott a klubelnök. 

Megjegyezte, az elmúlt években többször is jelezték, hogy a Csepeli Birkózó Club méltatlan körülmények között működik, ezért sportolóiknak kölcsönkapott termekben kell edzeniük.

Szerintetek jó ötlet, hogy tönkre akartok tenni egy több mint száz éve működő sikeres és eredményes klubot csak azért, hogy alakítsatok magatoknak egy újat, és felvegyétek rá az állami támogatásokat?

– tették fel a kérdést a levélben Németh Szilárdnak és Süle Lászlónak. 

Märtz József hozzátette, a levél utolsó felszólítás, mielőtt jogi útra terelnék az ügyet.

Rovatok