Index Vakbarát Hírportál

Letartóztatták az encsi iskolai ünnepség alatt erőszakoskodó fiatalkorút

2024. március 16., szombat 14:05

Egy fiatalkorú gyanúsított egy iskolatársát, egy kiskorú lányt beszélgetés ürügyén becsalt egy tanterembe, majd erőszakkal szexuális cselekményt végzett vele az Encsi Általános Iskolában március 13-án – amíg az aulában a március 15-i ünnepség zajlott. A lány a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A bíróság a szökés-elrejtőzés veszélye miatt elrendelte a fiatalkorú fiú letartóztatását, amelyet javítóintézetben kell végrehajtani.

A Miskolci Járásbíróság elrendelte egy fiatalkorú letartóztatását, aki erőszakoskodott egy lánnyal az encsi iskolai ünnepség idején; a fiút szexuális erőszakkal és a személyi szabadság megsértésével gyanúsítják – közölte a Miskolci Törvényszék szombaton az MTI-vel.

Azt írták, hogy a fiatalkorú gyanúsított az Encsi Általános Iskolában március 13-án, a hatodik óra után egy iskolatársát, egy kiskorú lányt beszélgetés ürügyén becsalt egy tanterembe, míg az aulában a március 15-i ünnepség zajlott.

A fiú megszorította a sértett nyakát, kezeit lefogta, majd a nadrágját lehúzva erőszakkal szexuális cselekményt végzett vele.

Mivel közben a folyosóról hangok szűrődtek be, az erőszakkal felhagyott, kiment a tanteremből, de kívülről zárva tartotta az ajtót, hogy a sértett ne tudjon kimenni. A lány akkor segítségért kiabált, ezt meghallotta a keresésére indult egyik osztálytársa a folyosón, és figyelmeztette a gyanúsítottat, hogy engedje ki a sértettet.

A bántalmazás következtében a lány nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett

– írták.

Hozzátették, a cselekmény – bizonyítottság esetén – alkalmas lehet 18. életévét be nem töltött személy sérelmére, erőszakkal elkövetett szexuális erőszak és a személyi szabadság 18. életévét be nem töltött személy sérelmére, aljas indokból elkövetett megsértése bűntett megállapítására.

A bíróság szerint a kiszabható büntetés súlyosságára figyelemmel tartani lehet a gyanúsított szökésétől, elrejtőzésétől és attól, hogy szabadlábon hagyása esetén megfélemlítené vagy megpróbálná befolyásolni a tanút, ezért egy hónapra elrendelték a fiatalkorú letartóztatását, amelyet javítóintézetben kell végrehajtani. A végzés végleges.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található:  http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.”

Rovatok