Index Vakbarát Hírportál

Borongós, esős szombattal várhatjuk a naposabb vasárnapot

2024. március 16., szombat 06:17

Szombaton délelőtt erősen felhős lesz az ég, többfelé előfordul eső, zápor, a Dunántúlon egy-egy zivatar sem kizárt. Napközben 11 és 17 fok közötti maximumokat mérhetünk. Estefelé nyugat felől csökken a felhőzet, valamint a csapadékhajlam, vasárnap már naposabb, szárazabb időre van kilátás.

Magyarország északnyugati, nyugati felében éjfél után egyre több helyen számíthatunk záporra, amelynek környezetében előfordulhat szélélénkülés – írja előrejelzésében a HungaroMet. Hajnalra 4 és 9 fok közé hűl le a levegő, de a vékonyabb felhőzettel borított északkeleti, keleti tájakon helyenként fagypont közelébe is csökkenhet a hőmérséklet.

Délelőtt erősen felhős vagy borult lesz az ég, Magyarország nyugati, északnyugati felén, majd napközben már keletebbre is több helyen előfordulhat eső, zápor, a Dunántúlon egy-egy zivatar sem kizárt. A légmozgás nagyrészt mérsékelt marad, legfeljebb a Dunántúl északi részén és zivatarok környezetében támadhat fel átmenetileg, majd késő este az Észak-Dunántúlon már többfelé kísérhetik élénk széllökések az északnyugati szelet.

Délutánra 11 és 17 fok közé melegszik fel a levegő. Szombat délután, estefelé nyugat felől határozottan csökken a felhőzet, ezzel együtt a csapadékhajlam is.

A légkör magasabb szintjein zajló melegedés miatt az időjárás-változásokra fokozottan érzékenyek körében melegfronti jellegű panaszok jelentkezhetnek. E körbe tartozik a fejfájás, vérnyomás-ingadozás, ingerlékenység, illetve a teljesítőképesség csökkenése.

Vasárnap általában gomolyfelhős, napos, száraz idő várható, de főleg északkeleten, keleten még lehetnek erősen felhős területek, ott helyenként eső, zápor is előfordulhat. Megélénkül, több helyen megerősödik az északnyugati, északi szél. Hajnalban 2–8 fok, kora délután általában 11–17 Celsius-fok valószínű, csak északkeleten lehet hűvösebb.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

Rovatok