Index Vakbarát Hírportál

Visszatér a fagy vasárnapra

2024. március 17., vasárnap 06:20

Vasárnap hosszabb-rövidebb időre mindenütt kisüt a nap, elszórtan esőre és futó záporokra is számíthatunk. A szél többfelé megélénkülhet, majd viharossá fokozódhat. Egy hidegfront beáramlása miatt ismét gyenge fagyokra kell készülni. A legmagasabb hőmérséklet 9 és 17 fok között alakul.

Vasárnap reggelre országszerte kiderül az ég, míg az északkeleti és keleti vármegyékben továbbra is borús marad az idő. Délelőtt hosszabb-rövidebb időre mindenütt kisüt a nap, majd a megnövekvő felhőzetből kisebb esőre, futó záporokra is számíthatunk.

Az északi-északnyugati szél többfelé megélénkül és megerősödik.

A LEGMAGASABB NAPPALI HŐMÉRSÉKLET 9 ÉS 17 FOK KÖZÖTT VALÓSZÍNŰ.

HungaroMet előrejelzése szerint kritériumok szerinti veszélyes időjárási jelenségnek alacsony a valószínűsége.

Vasárnap egy hideg légtömeg áramlik be

Vasárnap a napsütés mellett hűvösebb időre kell készülni. Az északnyugati széllel hideg légtömeg áramlik be a Kárpát-medence térségébe. Vasárnap hajnalban az ország északkeleti harmadában többfelé előfordulhatnak gyenge fagyok is – jelezte honlapján az Időkép. 

Mint írták, a fagyveszélyes időszak éppen a meleget hozó Sándor, József, Benedek napjaira eshet.

Jellemzően mínusz 3 közötti értékek várhatók, de a fagyzugos helyeken ennél is hidegebb lehet. 

Hozzátették, hogy a felhőzetnek kulcsszerepe lehet abban, hogy mekkora területen és milyen erősen kell a fagyokra készülni.

Az említett hidegfronti hatás miatt vasárnap sokaknál jelentkezhet fejfájás, szédülés és vérnyomás-ingadozás is. A kopásos jellegű ízületi problémák és a görcsös panaszok is felerősödhetnek. A szeles időben alacsony lehet hő- és komfortérzetünk, ezért érdemes réteges öltözetet választani.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

Rovatok