Index Vakbarát Hírportál

Szerdán a hét leghidegebb reggelére ébredhettünk

2024. március 20., szerda 15:00

A csillagászati tavasz kezdete elhozta a hét fagyosabb reggelét, a Duna–Tisza közi homokhátságon volt a leghidegebb.

A hét leghidegebb reggelére ébredhettünk a csillagászati tavasz kezdetekor, ami Magyarországon március 21-e, azonban a gyakorlatban a nap-éj egyenlőség miatt idén március 20-ra esett – olvasható a HungaroMet Nonprofit Zrt. posztjában.

A derült ég és a gyenge, mérsékelt légmozgás megtette hatását, ha nem is országosan, de a hajnali órákban nagy területen fagypont alá süllyedt a hőmérséklet.

A leghidegebb ezúttal a Homokhátságokon volt az időjárás,

Az említett területen belül Kakucson mínusz 6.5 fok volt, Fülöpháza Hattyús-széken mínusz 6.3, Baja Csillagvizsgálón mínusz 6.2, Zabaron szintén mínusz 6.2, Lénárddarócon mínusz 5.6, Pátka víztározón mínusz 5.4, Kecskemét K-pusztán mínusz 5.3, Vasadon mínusz 5.2, Felcsúton mínusz 5.1, Sárkeresztúron pedig mínusz 5.0 fokra hűlt a hőmérséklet.

Az északkeleti országrészre északkelet felől középszintű felhőzet húzódott, emiatt ott kevéssel fagypont felett alakult a hőmérséklet a leghidegebb órákban is. Azonban nem kell újra előkapni a bundás nagykabátot, ugyanis csütörtökre virradóan már jócskán csökken a fagyveszély.

Rovatok