Index Vakbarát Hírportál

K. Endre ellen már nyomoztak, mégis részt vett a Real Madrid alapítványának bicskei látogatásán

2024. március 20., szerda 14:49

K. Endre még 2017 karácsonyán is, vagyis egy évvel a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatójának, V. János ügyének kirobbanása után is részt vett a Puskás Akadémia RealTanoda programjának karácsonyi rendezvényein, legalábbis a honlapjukra feltöltött fényképek alapján.

Több ünnepélyes RealTanoda évzárón is részt vett K. Endre, a bicskei pedofilbotrányban elítélt igazgató, V. János bűntársa, többek között 2017. decemberében is, amikor már nyomozás folyt ellene – szúrta ki a Kétfarkú Kutya Párt

Mint ismert, V. János, a gyermekotthon pedofília vádjával elítélt igazgatója a főszereplője a februárban kirobbant kegyelmi botránynak, amelynek alapját az adta, hogy Novák Katalin volt köztársasági elnök kegyelmet adott K. Endrének. A köztársasági elnök döntése hatalmas vihart kavart, a kegyelmi botrány miatt Orbán Viktor miniszterelnök  alkotmánymódosítást  nyújtott be. Nyolc nappal később végül Novák Katalin, valamint a döntését ellenjegyző Varga Judit volt igazságügyi miniszter is benyújtotta lemondását. A kegyelmi botrányban szintén érintett  Balog Zoltán lemondott a zsinati elnöki tisztségéről. 

nagy port kavaró kegyelmi ügy miatt ismét reflektorfénybe került a gyermekvédelem témája Magyarországon. A Belügyminisztérium nemrég soron kívüli ellenőrzést rendelt el az összes intézményben.

Egy nagyszabású program, az igazgató és a bűnsegéd

2011. április 1-jén írták alá a felcsúti sportlétesítményben a Puskás Akadémia és a Real Madrid együttműködéséről szóló dokumentumot.

A rendezvényen részt vett Orbán Viktor, Mészáros Lőrinc és Emilio Butragueno, a Real Madrid egykori focistája, a Real Madrid Alapítvány vezetője is.

Ez volt a Real Madrid Alapítvány hátrányos helyzetű gyerekek sportolását segítő, első kelet-európai együttműködése.  A RealTanoda nevű programmal minél több gyereket igyekeztek megnyerni a futball sportágnak: három helyi általános iskola és a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon növendékeinek részvételével indultak útnak.

Az üggyel kapcsolatban a párt kérdéseket küldött a Real Madrid Alapítványnak, cikkünk megjelenéséig azonban még nem kaptak választ. 

(Borítókép: A bicskei gyermekotthon 2020. február 21-én. Fotó: Bődey János / Index)

Rovatok