Index Vakbarát Hírportál

Készülhetnek a teherautósok, fontos útszakaszokon vezetnek be súlykorlátozást

2024. március 20., szerda 13:03

A Szolnok és Jászberény környéki települések átmenő teherforgalmának csökkentése érdekében március 27-től 20 tonnás súlykorlátozást vezetnek be a Szolnok és Jászberény környéki települések közútjain, április 2-től pedig 7,5 tonnás súlykorlátozás lép életbe a székesfehérvári Új Csóri út egy szakaszán.

A tájékoztatás szerint a súlykorlátozást az M4-es autóúttól északra, a 32-es főúttól keletre, a 31-es főúttól délre, valamint a Tisza folyótól nyugatra lévő kijelölt terület egyes közútjain vezetik be – közölte az MTI-vel a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztálya szerdán.

A súlykorlátozásra azért van szükség az ismertetés szerint, mert Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében az elmúlt években zajlott fejlesztések hatására a Szolnok és Jászberény környéki települések átmenő teherforgalma jelentősen megnőtt.

Az érintett önkormányzatok ezért a közlekedési hatóság, a rendőrség és a Magyar Közút szakembereivel a forgalmi rend módosítása mellett döntöttek. Ez azt jelenti, hogy 20 tonnás súlykorlátozást vezetnek be a Jászapáti, Jászjákóhalma, Jásztelek, Jászalsószentgyörgy, Jászberek és Besenyszög településeken áthaladó közutakon, ami alól a célforgalom lehet majd csak kivétel.

Az új forgalmi rend betartását a térfigyelő kamerarendszerekkel rendszeresen ellenőrzik majd, az útszakaszok jogtalan használata pedig feljelentést von maga után. 

A korlátozást előjelző táblákat is elhelyezik az említett területeken. 

Rovatok