Index Vakbarát Hírportál

Kutyalánccal fojtotta meg magát egy kisfiú Várpalotán

2024. március 21., csütörtök 12:19

Felmentett börtönbüntetést kapott az a nevelőanya, aki gondatlanságból elkövetett emberölés miatt állt bíróság előtt. Az anya épp fürdött, amikor 5 éves nevelt gyermeke kivett egy kutyaláncot a szekrényből, és a nyaka köré tekerte.

Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt állt bíróság alá az a várpalotai nő, akinek tavaly márciusban 5 éves nevelt fia megfulladt egy nyakára tekeredett kutyalánctól. A bíróság a vádlottat 1 év 6 hónap szabadságvesztésre ítélte, a kiszabott szabadságvesztés büntetés végrehajtását 3 évi próbaidőre felfüggesztette.

A tragédia napján mentőautó várakozott a ház előtt, rendőrségi szalaggal zárták körbe az épületet, majd fehér overallos helyszínelők jelentek meg.

A nő nevelőszülőként egyedül gondoskodott három gyermekről. Ügyvédje szerint óriási teher nehezedett rá, mert súlyos beteg anyjára is figyelnie kellett.

A vádirat szerint akkor vette ki a kisfiú a konyhaszekrénybe rakott láncot, amikor nevelőanyja fürdött. A nő a fürdőszobából kilépve talált rá a gyermekre, aki már nem lélegzett.

Kiderült, hogy a nevelőanyának korábban ugrókötelet és egy játék tűzoltócsövet is el kellett venni a kisfiútól, aki többször tekert a nyaka köré dolgokat. Az ügyészség szerint emiatt még inkább oda kellett volna figyelnie rá – írta meg az RTL Híradó.

Az asszony beismerte bűnösségét, utolsó szó jogán csak annyit mondott, hogy nagyon szerette a gyerekeket. Őket a tragédia után másnál helyezték el.

Rovatok